Maroko – Kraljevski gradovi

Inozemna

Sobe

Putovanje po osobi u 1/2 sobi (dvokrevetnoj sobi) FIRST MINUTE
Gosti:
2

Termin putovanja 9.12.2023 - 16.12.2023

Kontaktiraj nas za točan izračun cijene ljetovanja.
pošalji upit
Putovanje po osobi u 1/2 sobi (dvokrevetnoj sobi)
Gosti:
2

Termin putovanja 9.12.2023 - 16.12.2023

Kontaktiraj nas za točan izračun cijene ljetovanja.
pošalji upit
Putovanje po osobi u 1/1 sobi (jednokrevetnoj sobi)
Gosti:
1

Termin putovanja 9.12.2023 - 16.12.2023

Kontaktiraj nas za točan izračun cijene ljetovanja.
pošalji upit
Putovanje po osobi u 1/2 +1 sobi (dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem)
Gosti:
2 + 1

Termin putovanja 9.12.2023 - 16.12.2023

Kontaktiraj nas za točan izračun cijene ljetovanja.
pošalji upit

Sadržaj ljetovanja

Zagreb- Pariz- Casablanca

DAN 1

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska. Prijava na let Air France AF 1561 za Pariz s polaskom u 15:00 sati, te dolaskom u 17.10 sati. Nastavak leta iz Pariza za Casablancu na liniji AF 1496 u 18:35 s dolaskom u 21.45 sati (lokalno vrijeme). Nakon obavljanja graničnih formalnosti, slijedi ukrcaj u autobus i transfer do hotela. Smještaj u sobe. Večera. Noćenje.

DAN 2

Casablanca

EUROPSKO LICE AFRIKE
Doručak.Odlazak na razgled Casablance, glavnog gospodarskog središta Maroka i najveće afričke pomorske luke, autobusom i pješice: vožnja do Satnog tornja na ulazu u Staru Medinu, pješački razgled (cca 1.200 m): obilazak Trga UN kojeg je 1915. oblikovao francuski arhitekt i urbanist Henrie Prost kao prijelaz između tradicionalnog i novog dijela grada, nastavak od Café de France , kultnog relikta kolonijalne epohe, bulevarom Hasana II do Trga Muhameda V – centralnog gradskog okupljališta izgrađenog 1920. godine u francuskom kolonijalnom Art Nouveau stilu, gdje se nalaze ključne institucie poput Gradske vijećnice, Administracije provincije Casablanca Setat (Vilajet), Palače pravde; pored francuskog konzulata nalazi se spomenik maršalu Lyautey, kolonijalnom guverneru Maroka, čije je ime trg nosio do 1956.g. Nakon lagane šetnje kroz prekrasni park Arapske lige i kratkog zaustavljanja kod nekadašnje crkve Sacré Coeur, nastavak autobusom do crkve Notre Dame de Lourdes i Kraljevske palače u četvrti Habous. Kratka šetnja Novom Medinom, nastavak autobusom do Stare Medine, obilazak mjesta tri religije na samo 300 m: džamija Ould el Hamra, španjolska katolička crkva San Bonaventura i sinagoga Ettedgui svjedoče o toleranciji marokanskog društva. Slijedi kratka vožnja do veličanstvene džamije kralja Hassana II s najvišim minaretom na svijetu (210 m), nastavak rezidencijalnom četvrti Anfa, vožnja uz more promenadom Ain Diab. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Povratak u hotel. Večera. Za večernje sate u dogovoru s voditeljem preporučujemo izlazak do barova i diskoteka na promenadi Ain Diab koji su otvoreni cijelu noć, te posjet Rick’s Café dizajniranom u stilu bara iz kultnog filma Casablanca (doplata). Noćenje.

DAN 3

Casablanca- Rabat- Meknes– Fez

OD GLAVNOG DO ZABRANJENOG GRADA
Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do Rabata, nekadašnje prijestolnice dinastije Almohada iz 12.st, danas službenog glavnog grada Maroka. Razgled dvorišta i vanjskog dijela Kraljevske palače, Hassanovog tornja, minareta nedovršene džamije Yakuba al Mansura, parka i mauzoleja Muhameda V, marokanskog emira i kralja koji se je u pregovorima s Francuzima izborio za neovisnost Maroka . Nakon kratke šetnje po Kasbah Oudayas slobodno vrijeme u novom dijelu grada za ručak u lokalnom restoranu. Nastavak vožnje do Meknesa, „marokanskog Versaillesa“, kraljevskog grada opasanog trostrukim redom 40 km utvrđenih zidina s gradskim vratima Bab Mansour, najvećim i najljepšim u Sjevernoj Africi. Grad je sve do druge polovine 19 st. bio zabranjen za strance. Razgled umjetnog jezera Sahrij Swani s ostacima kraljevskih konjušnica, posjet mauzoleju emira Moulay Ismaila. Slijedi kratka šetnja oko trga El Hedim i posjet bogatoj i živopisnoj lokalnoj tržnici. Kasno poslijepodne dolazak u Fez, drugi najveći grad Maroka i jedan od 4 „kraljevska grada“, nekadašnje prijestolnice s kraja 8 st. odakle je vladalo nekoliko slavnih dinastija. Najstarije sveučilište na svijetu koje je još uvijek u funkciji nalazi se u Fezu, Medina je najveća na svijetu, kao i najveće gradsko područje bez automobilskog prometa. Smještaj u hotel. Predlažemo orijentacijsku šetnju novim dijelom grada u dogovoru s voditeljem putovanja. Večera. Noćenje.

DAN 4

Fez

AUTENTIČNI MAROKO
Doručak. Odlazak na poludnevni razgled i uzbudljivi susret s tradicionalnim načinom života kakav se prakticirao i prije tisuću godina: palača El Mokri, spoj tradicionalne marokanske arhitekture i novog europskog stila, Fes el Jedid s grobnicama marokanske dinastije Beni Merin iz 14-15. st., pogled na veličanstvene dveri Kraljevske palače u Fezu, poklon lokalnih obrtnika, nastavak starom židovskom četvrti Mellah do sinagoge te autobusom do Velike Medine starog dijela grada pod UNESCO zaštitom. Šetnja pored bogato ukrašenih povijesnih zdanja iz zlatnog doba Feza: džamija al-Karaouine i mauzolej Idrissa II, medresa Attarine. Posjet prekrasnoj medresi Bou Inania iz 14 st. koja predstavlja vrhunac povijesne marokanske marinidske arhitekture, nastavak do konaka Fondouk al Nejjarine s fontanom, nekadašnjeg odredišta mnogih trgovaca koji su karavanama stizali u Fez, danas je tu Muzej drvenih rezbarija. Posjet sukovima, pogled na štavionicu kože Tannerie, upoznavanje sa starim obrtima, poseban izum je čuvena lokalna inačica plave boje tzv. Berberska plava. Slobodno vrijeme za ručak u nekom od mnogobrojnih restorana na krovnim terasama oko prekrasnih „Plavih vrata“ Bab Boujloud, šetnju i kupnju u trgovinama Velike Medine. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 5

Fez – Ifrane –Beni Mellal – Marrakech

ZELENIM PADINAMA ATLASA-MEĐU BERBERIMA
Rani doručak. Odjava iz hotela, vožnja strmim padinama Atlasa cestom koja vijuga kroz berberska mjesta do naselja Ifrane, centra tzv. marokanske Švicarske. Smješten na visini od oko 1800 m/ndv, nekadašnje ljetno odmaralište kolonijalne elite postalo je zimski centar i sveučilišni grad zajedničkim naporima saudijskog i marokanskog kralja koji ovdje imaju i ljetne rezidencije. Kratko zaustavljanje za foto pauzu ispred skulpture lava u središtu mjesta i predah u francuskoj slastičarnici gdje možete kušati odlične kolače i kavu. Dolazak u Beni Mellal, središte poljoprivredne regije, pauza za osvježenje. Nastavak vožnje podnožjem Srednjeg Atlasa krajolikom koji postupno mijenja boju od zelene do crvene. Dolazak u Marrakech. Smještaj u hotel. Večera. Za ljubitelje orijentalnog plesa i Gnaoua (tradicionalne glazbe)  preporučujemo uz asistenciju voditelja putovanja posjet egzotičnom restoranu Comptoir Darna koji nudi vrhunski spektakl ove vrste. Noćenje.

DAN 6

Marrakech

SUSRET S CRVENIM GRADOM
Doručak. Polazak na panoramsku vožnju širokim avenijama modernog dijela grada izgrađenim po francuskim urbanističkim normama XX stoljeća. Marrakech, poznat i kao ‘ crveni grad’ zbog boje pročelja zgrada, jedan je od najzanimljivijih i najljepših marokanskih gradova, kojeg je u 11 st. utemeljila dinastija Almoravida. Posebno intenzivno razdoblje grad je doživio u 16. st pod Saaditskom dinastijom , te u 20. st., u razdoblju francuskog protektorata, kada je ekscentrični marakeški paša, poznat kao „Gospodar Atlasa“, postao veliki ambasador mjesta i Marrakech se upisao na turistički zemljovid najglamuroznijih mjesta na svijetu kao ‘biser Juga’. Vožnja do Almohadske džamije Koutoubia iz 12.st., s gotovo 77 m visokim minaretom, najprepoznatljivijim simbolom Crvenog grada. Nastavak razgleda pješice: posjet Medini, tradicionalnom starom dijelu grada pod UNESCO zaštitom s marakeškim „sukovima“ s milijun boja, zvukova, mirisa. Pogled na kraljevsku palaču, te posjet bogato ukrašenim kraljevskim grobnicama Saaditske dinastije iz 16.st., zaboravljenim i ponovno otkrivenim tek u 20. st. Nastavak do nekadašnje židovske četvrti Mellah i sefardske sinagoge Slaat al Lazama iz 15 st., posjet tradicionalnoj berberskoj ljekarni kod starih gradskih vrata Bab Agnau s izvrsnim izborom certificiranih kozmetičkih ulja i krema od argana, jojobe, aloe vere, marokanskih ruža, berberske smokve te raznoraznih orijentalnih začina. Razgled završava kod „duše grada“, živopisnog trga Jemmaa el-Fna, na UNESCO listi nematerijalne baštine, gdje možete uživati u jedinstvenoj atmosferi cjelodnevnog sajma s tržnicama, krotiteljima zmija, akrobatima, ponudi tradicionalnih proizvoda, Hitchcock je tu snimio film „Čovjek koji je previše znao“. Slobodno vrijeme, povratak u hotel. Večera. U dogovoru s voditeljem putovanja, predlažemo posjet vrtovima i barovima kultnog hotela La Mamounia u kojem odsjedaju najveće svjetske zvijezde, te Sky bar u četvrti Gueliz. Noćenje.

DAN 7

Marrakech

MARRAKECH – SRCE MAGREBA
Doručak. Odlazak do impresivne egzotične palače Bahia, s prepoznatljivim, šarenim keramičkim pločicama i raskošnim prozorima, čije ime na arapski znači „sjaj“. Ime je dobila po supruzi nekadašnjeg Velikog vezira Si Mousse. Palača je povremeno u upotrebi marokanske kraljevske obitelji (doplata za ulaznicu). Marrakech je prepun parkova, najpoznatiji je Majorelle, remek-djelo slikara iz Francuske Jacques Majorelle, zeleno-plava oaza s kaktusima, palmama i biljkama iz cijelog svijeta, prepuna detalja u kraljevsko plavoj boji, nijansa koje se danas naziva i majorelle plava ili berbersko plava. Imanje s vrtovima je nakon smrti slikara kupio slavni francuski modni dizajner Yves Saint Laurent čija je urna pohranjena u vrtu, tu se nalazi i muzej s njegovim poznatim kreacijama (doplata za ulaznicu). Poslijepodne slobodno vrijeme za istraživanje grada. U večernjim satima predlažemo odlazak na folklorno – konjanički spektakl “Berberska Fantazija Chez Ali” s uključenom večerom (doplata). Noćenje.

DAN 8

Marrakech-Pariz -Zagreb

Doručak (suhi obrok za ponijeti).Transfer do zračne luke u Marrakechu. Prijava na let Air France za Pariz AF 1777 u 07.00 sati. Po dolasku u Pariz u 10.30 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta na liniji AF 1560 za Zagreb u 12.25 sati s dolaskom u 14.20 sati.

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi (uključen 1 komad predane prtljage po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage do 8 kg (dimenzija 55x40x23 cm)
 •  zrakoplovne pristojbe
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi 5 polupansiona (doručak i večera) u hotelima 4* prema programu
 • prijevoze i razglede prema programu
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 •  jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

 • napojnice za lokalne vodiče i vozače cca 40 Eur (plaćanje na licu mjesta)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i ulaznice koji nisu navedeni u programu
 • putno osiguranje (preporučujemo)

Napomena

FM popust 20 Eur (150,70 Kn ) vrijedi za uplate do 45 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta

Doplata za jednokrevetnu sobu 250 Eur (1.883,62 kn)

Doplate za fakultativne sadržaje (plaćanje i rezervacija kod prijave):

 • Chez Ali Fantasia folklorni spektakl s večerom i transferom (min 10 prijavljenih): 55 Eur
 • ulaznica u vrtove i muzej Majorelle u Marrakechu: 17 EUR

Doplate za fakultativne sadržaje (rezervacija kod prijave, plaćanje na licu mjesta):

 • Ulaznica u džamiju Hassan II u Casablanci: 16 EUR 
 • Rezervacija za Rick’s Café u Casablanci uključuje zakusku i piće „open bar“ u trajanju 1 sat: 45 Eur 

Red letenja Air France:
AF 1561 ZAGREB – PARIZ 15:00 – 17:10
AF 1496 PARIZ – CASABLANCA 18:35- 21:45

AF 1777 MARRAKECH-PARIZ 07:00 – 10:30
AF 1560 PARIZ-ZAGREB 12:25- 14:20

Važne napomene:

 • Viza za Maroko nije potrebna za državljane Republike Hrvatske
 • Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu
 •  Valjanost putovnice treba biti najmanje tri mjeseca dulja od datuma planiranog izlaska iz zemlje.

Preporuke i informacije MVEP- a za putovanje u Maroko:
https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=86

 • Kategorizacija hotela u Maroku odgovara službenoj kategorizaciji i može biti različita od evropskih standarda
 • U skladu s uvjetima zrakoplovne kompanije za grupe, pristojbe zračnih luka su podložne promjeni, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju povećanja cijene, agencija zadržava pravo tražiti nadoplatu od putnika
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmjene programa putovanja, izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o promjenama u redu letenja zrakoplovima, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i drugim izvanrednim okolnostima (viša sila).

MAROKO PUTOVANJE – KORISNE INFORMACIJE:

MAROKO
Službeno ime: Kraljevina Maroko
Geografski položaj: sjeverozapad Afrike, na obalama Atlantskog oceana i Sredozemnog mora
Površina: 446.550 km2
Broj stanovnika: oko 36.000.000 
Glavni grad: Rabat
Jezik: arapski, berberski, francuski
Religija: muslimani 98%, kršćani 1%, židovi 1% Ž
Vremenska razlika: -1 sat zimi / -2 sata ljeti
Novčana jedinica: marokanski dirham (MAD) 

Kupovina: kozmetičke kreme i esencijalna ulja, sagovi, kožna galanterija, poludrago kamenje, ukrasni predmeti od metala i drveta, keramički proizvodi, svila, odjeća ručne izrade, srebrni i zlatni nakit, začini, aromatični čajevi. 

Odjeća i obuća: Preporučujemo ponijeti višeslojnu laganu pamučnu odjeću svijetlih boja i udobnu obuću. Za večernje sate u višim područjima te u pustinji ponesite toplu odjeću jer se temperatura noću snizi. U džamijama nije dopušteno nošenje kratkih hlača, mini haljina i odjeće bez rukava, kod žena obavezno pokrivalo za glavu.

Hrana i piće: Marokanska kuhinja vrlo je raznolika, najpoznatiji lokalni specijaliteti: Mechoui janjetina na ražnju, harira – berberska juha od leće i rajčice s đumbirom, tajines – meso kuhano s povrćem posluženo u glinenoj posudi, kebab, djaja mahamara – pile punjeno bademima, grožđicama i couscousom
Piće: isključivo flaširana voda, izbjegavati led u pićima. Na ulici se prodaje čaj od mente, svježi sok od naranče i ahwa, jaka i aromatična kava. Alkohol se poslužuje u hotelima i restoranima namijenjenim stranim posjetiteljima. Konzumacija alkohola u kafićima je zabranjena. 

Napon struje: 220V (nije potreban adapter)
Viza: nije potrebna
Pozivni broj zemlje: +212

Korisna web stranica: www.visitmorocco.com 

Klima: Sjever Maroka odlikuje sredozemna klima, unutrašnjost zemlje stepska. Na krajnjem jugu klima je pustinjska. Najugodnije razdoblje u godini za posjet Maroku je period od listopada do siječnja te od ožujka do svibnja kada se prosječna dnevna temperatura zraka kreće oko 24°C. Ljeti se prosječna temperatura zraka u Marrakeshu i Fezu kreće oko 38°C. U obalnim gradovima kao što su Casablanca, Rabat i Tanger, iako s nešto povišenim stupnjem vlažnosti zraka, temperatura se kreće od 27 do 29°C.

Maroko putovanje – plaćanje: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.
Minimum prijavljenih putnika: 20

Tečaj konverzije: 7,53450 kn

Galerija

No items found.
No items found.
Minimalni boravak:

8 dana

Lokacija:

Maroko

Cijena putovanja:

OD

1.170 €

po osobi po tjednu

rezerviraj
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
organizator ljetovanja:

Azut Tours