Aljaska – u pripremi!

Daleka putovanja
Putovanje avionom

Program putovanja

1.dan: ZAGREB – ANCHORAGE

Let iz Zagreba do Anchorage-a. Po slijetanju transfer do hotela. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2.dan: ANCHORAGE -SEWARD

Doručak, te vožnja prema Girdwood-u uzfjord Turnagain Arm. Zaustavljanje zbog posjeta utočištu za divlje životinje pokraj Portage-a. Ovo utočište nalazi se između Turnagain Arm-a i Sewarda, te je dom mnogobrojnim ozlijeđenim divljim životinjama. U utočištu ćete izbliza upoznati medvjede, vukove, krdo bizona, a možda u daljini ugledate i gorsku kunu (životinja poznata većini po engleskom nazivu wolverine). Stručno vođenje kroz utočište, te nastavak puta prema Girdwood-u. Tamo ćete otići na na prekrasnu i opuštajuću vožnju splavima niz Portage Creek rijeku. Nema boljeg načina da doživite dolinu Portage nego sa splavi, te ćete tijekom vožnje uživati u pogledu na ledenjake i prekrasnu divljinu Aljaske. Nastavak vožnje do Seward-a, lučkog grada u južnoj Aljasci poznatog kao ulaz u spektakularni nacionalni park Kenai Fjords. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3.dan: NACIONALNI PARK KENAI FJORDS

Nakon doručka ćete krenuti na krstarenje i istraživanje Nacionalnog parka Kenai Fjords na prostranom katamaranskom plovilu dizajniranom za pristup što većem dijelu nacionalnog parka i staništima divljih životinja tijekom vašeg 7,5-satnog izleta. Uz malo sreće, vidjeti ćete kitove, uključujući grbavce i orke, pliskavice, pufine i morske lavove dok se probijate do ledenjaka. Ovdje se blokovi leda obrušavaju ocean za vrijeme vašeg svježe pripremljenog delikatesnog ručka. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4.dan: SEWARD – TALKEETNA

Danas ćemo nakon doručka krenuti iz Sewarda na put u Talkeetnu. Putovat ćemo sjeverno po autocesti Seward, duž slikovitog fjorda Turnagain. Od oštrih vrhova i alpskih livada do prekrasnih fjordova i kristalnih jezera, otkriti ćete niz raznolikih krajolika i doživljaja. Kad stignete u Anchorage, zaputiti ćete se u Talkeetnu po autocesti Parks. Vožnja kroz planinu obilježenu Matanuška-Susitna dolinom, koja se smatra jednom od najvažnih poljoprivrednih područja na Aljasci. Istražite jednu od najboljih staza Talkeetne na umjerenom pješačenju dugom 5 kilometara oko jezera kroz staru šumu. Dok se spuštate niz stazu, obratite pažnju na gnjurce i vodomare na jezerima, losove i medvjede u šumi, te uživajte u pogled na NP Denali na horizontu. Vaš vodič pokazat će vam poljsko cvijeće, bobičasto voće i gljive koje rastu u okolici i ispričat će priče o tome koliko su domaći ljudi preživljavali u ovoj divljoj zemlji. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5.dan: TALKEETNA

Nakon doručka uživajte u vožnji mlaznim čamcem niz 20 milja rijeke Susitna s lokalnim vodičem na brodu koji će odgovoriti na sva vaša pitanja. Posjetit ćete indijanski logor Dena'ina i autentičnu kolibu lovca na krzna. Vaš vodič pokazat će vam krzna iz lokalnog područja, kao i metode hvatanja u zamke. Također ćete upoznati riječni eko sustav i biljke koje u izobilju rastu u ovom području. Učiti ćete o jestivim biljkama koje su Indijanci koristili za kuhanje i lijekove. Povratak u hotel, večera i noćenje.

6.dan: TALKEETNA – NACIONALNI PARK DENALI

Nakon doručka transfer do željezničkog kolodvora Talkeetna. Putovanje luksuznim kupolastim vagonima - jedinima takve vrste u svijetu – iz Talkeetne do Nacionalnog parka Denali. Veliki, panoramski prozori omogućuju uglavnom neograničeni pogled na krajolik oko vas. Dok se približavate Nacionalnom parku Denali, putujte uzduž vijugave Indian River i uživajte u veličanstvenim prizorima Hurricane Gulch-a i svakako gledajte ulijevo kako biste vidjeli najvišu planinu u Sjevernoj Americi i zadivljujući planinski masiv Aljaska. Slobodno vrijeme za istraživanje okoliša i posjet Posjetiteljskom centru Denali, te transfer u hotel. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7.dan: NACIONALNI PARK DENALI

Nakon doručka odlazak u divljinu 70 kilometara unutar Nacionalnog parka Denali na obilazak i upoznavanje tundri. Ova tura vodi vas kroz netaknutu divljinu Denalija. Dok putujete kroz park, iskusni vodič će vam ispričati povijest parka i ove fascinante zemlje. Uživajte u nevjerojatnom krajoliku i obratite pažnju na moguće divlje životinje! Vaš vozač će se zaustaviti na slikovitim vidikovcima idealnim za promatranje divljih životinja, kao što su medvjedi i losovi. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8.dan: NACIONALNI PARK DENALI

Nakon doručka ne propustite Denali Highway, drugu "Vožnju života" prema časopisu Nationalu Geographic. Nekad ulaz u Nacionalni park Denali, ova 218 kilometara duga makadamska cesta okružena je netaknutom prirodom i poznata je kao raj za fotografe. Krenite na kružno putovanje dugo 160 kilometara, uživajte u krajoliku okruženim snježnim vrhovima planina i ledenjacima. Novi džipovi s 4 vrata mogu udobno smjestiti četvero odraslih. Svaki Jeep ima CB radio za komunikaciju s vodičem, tako da zaustavljanja mogu biti napravljena kad god želite. Pošto je vožnja kroz Denali zabranjena većini rent-a-car kompanija, ovaj ekskluzivan izlet omogućuje pristup većem broju spektakularnih krajolika i divljih životinja Aljaske, te je ujedno izvrsna je alternativa pretrpanim autobusnim putovanjima. Po povratku uživajte u noći zabave, svečanosti i hrane! Osjetite staru Aljasku u popularnom kazalištu Alaska Cabin Nite Dinner Theater. Ova popularna kazališna večera izvodi se u autentičnoj brvnari u Miners Plazi u Denali Park Villageu. Pridružite se junakinji Fannie Quigley i nezaboravnoj ekipi likova u ovoj realističnoj priči o avanturi Zlatne groznice početkom 1900-ih na Aljasci. Povratak u hotel i noćenje.

9.dan: NACIONALNI PARK DENALI - FAIRBANKS

Nakon doručka krećete na putovanje od Nacionalnog parka Denali do Fairbanksa. Fairbanks je smješten u srcu doline Tanana i kombinira moderne pogodnosti s pograničnim ambijentom. Grad koji se popularno naziva "Ulaz na Arktik” ima dugu i živopisnu povijest koja seže u kasno doba 1800-ih i otkriće zlata. I danas vas čeka avantura naziva „Otkrivanje riječnog broda“. Ploviti ćete rijekama Chena i Tanana na jedinom autentičnom riječnom brod na Aljasci, Discovery III. Na ovoj turi učiti ćete o povijesti područja i atabaskanskoj kulturi. Vidjet ćete polijetanje hidroaviona, upoznati pse za sanjke, svjedočiti "vjenčanju rijeka", te steći uvid u drevnu atabaskansku kulturu. Odlazak na personalizirani obilazak indijskog sela Chena sa lokalnim vodičima. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

10.dan: FAIRBANKS– ZAGREB

Doručak. Transfer do zračne luke i prijava na let za Zagreb.

Preuzmi i pročitaj PDF dokument o putovanju:
Preuzmi PDF

Galerija

No items found.
No items found.

Karta

Trajanje putovanja:

10 dana

Datumi putovanja:

Rujan 2024.

Cijena putovanja:

OD

USKORO VIŠE
rezerviraj
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
Cijena aranžmana uključuje:

Uskoro više...

Cijena aranžmana ne uključuje:

Uskoro više...

Informacije:

Uskoro više....

DOPLAte i popusti:

Uskoro više...

organizator putovanja:

ICT d.o.o.