Australija

Daleka putovanja
Putovanje avionom

Program putovanja

1. DAN
ZAGREB - DOHA - MELBOURNE
let, obroci u zrakoplovu

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dohu u 10.35 sati na liniji QR216 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu predviđen je u 17.50 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Melbourne u 20.50 sati na liniji QR904 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima tijekom leta.

2. DAN
MELBOURNE
noćenje

Dolazak u Melbourne predviđen je u 18.20 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. DAN
MELBOURNE
doručak, noćenje

Nakon doručka, slijedi odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča koji će vas upoznati s ovim kozmopolitskim gradom sa širokim avenijama i bulevarima te prekrasnim povijesnim građevinama i brojnim parkovima. Melbourne je zaista grad koji će vas očarati svojom kulturnom šarolikošću, ljubaznim domaćinima i bezbrojnim mogućnostima. U sklopu razgleda posjetit ćemo najpoznatije trgovačke ulice Bourke Street Mall i Collins Street, urešenu prekrasnim drvoredima, raskošnim trgovinama i ekskluzivnim restoranima. Obići ćemo potom najpoznatije gradske znamenitosti poput katedrale Svetog Pavla, poznatih kazališta Princess Theatre i Regent Theatre, gradsku vijećnicu, Kraljevsku izložbenu galeriju, Trg federacije. Vožnja pored Sveučilišta u Melbourneu, Nacionalnog teniskog centra, stadiona The Melbourne Cricket Ground, legendarnog mjesta australskog kriketa te zgrade parlamenta. Uživat ćemo u šetnji Kraljevskim botaničkim vrtovima, posjetiti prekrasne vrtove Fitzroy s avenijama golemih engleskih brijestova, brojnim nasadima cvijeća i fontanama, a potom i 297 metara visok toranj Melbourne Skydeck (ranije poznat kao Eureka Skydeck 88), na čijem se 88. katu nalazi stakleni vidikovac. Razgled ćemo završiti posjetom impozantnom spomeniku poginulima u Prvom svjetskom ratu u obliku piramide. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN
MELBOURNE - (fakultativni izlet PHILLIP ISLAND TOUR)
doručak, noćenje

Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastito istraživanje grada ili predlažemo odlazak na fakultativni izlet (uz doplatu) na Phillip Island, otok udaljen oko 140 km od Melbournea. Phillip Island je poznat po koloniji najmanjih pingvina na svijetu koji svake večeri „paradiraju“ na plaži pri povratku iz lova u svoja gnijezda u pješčanim dinama. Ovdje se nalazi i najveća kolonija tuljana u Australiji, a u Koala centru moguće je vidjeti koale u prirodnom okruženju. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN
MELBOURNE – ALICE SPRINGS – KINGS CANYON
doručak, noćenje

Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova prema Alice Springsu, gradu u središnjem dijelu Australije s otprilike 25 tisuća stanovnika koji leži na obroncima gorja MacDonnell, uz transkontinentalnu željezničku prugu i autocestu Stuart, koje povezuju Adelaide i Darwin. Po dolasku u Alice Springs nastavak puta prema Kings Canyonu koji je dio Nacionalnog parka Watarrka u pustinjskoj središnjoj Australiji. Okomite stijene (crveni pješčenjaci) Kings Canyona visoke su preko 100 metara, a dno klanca je sveto mjesto za Aboridžine. Vožnja do Kings Canyona traje cca. 5 sati (ručak u vlastitom aranžmanu pri usputnom zaustavljanju). Po dolasku u Kings Canyon odlazak na šetnju uz potok (creek walk, cca. 1,5 km i traje cca. 1 sat) prema vidikovcu odakle se pruža prekrasan pogled na litice kanjona. Po završetku šetnje prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

 

6. DAN
KINGS CANYON – ULURU (AYERS ROCK)
doručak, noćenje

Rani doručak u hotelu te polazak iz hotela već u 6.30 autobusom do tzv. Kings Canyon Rim Walk (šetnja kanjonom). Ova šetnja je za ljude dobre tjelesne kondicije kojima ne smeta šetnja po neravnom terenu i 90 metara po jako strmom putu uzbrdo. Sa samog vrha se pruža prekrasan pogled na Kanjon. Plato se sastoji od manjih ravnica omeđenih stijenama koje izgledaju poput ruševina. Nastavak puta predviđen je oko 10.30 sati prema Ayers Rocku odnosno Uluru – crvenom središtu Australije. Uluru je aboridžinski naziv za njima svetu monolitnu stijenu, a naziv Ayers Rock dao je 1873. godine William Gosse po premijeru Južne Australije Sir Henryju Ayersu. Po dolasku smještaj u hotel te kraće osvježenje prije odlaska na poslijepodnevnu turu „Olgas“. Vožnja do gorja Olgas i nacionalnog parka Kata Tjuta u blizini najvećeg monolita Uluru, područja jedinstvene flore i faune. Dolazak u Walpa Gorge te šetnja kroz 36 kamenih formacija koje su se formirale milijunima godina. Dan ćemo privesti kraju fotografirajući boje monolita tijekom zalaska sunca uz čašu australskog vina i pokoji zalogaj. Tura završava oko 20 sati. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN
ULURU (AYERS ROCK)
doručak, noćenje

Krećemo rano ujutro autobusom iz hotela neposredno prije svitanja i odlazimo do mjesta s kojeg ćemo promatrati izlazak sunca kako bi vidjeli kako tzv. 'Red Centre' odnosno pustinjsko srce Australije obasjavaju prve zrake jutarnjeg sunca. Vidjet ćemo kako se postupno mijenjaju boje stijene Uluru dok se na nebu polagano pomalja sunce. Povratak u hotel na doručak prije odlaska u obilazak podnožja stijene Uluru. Uluru je monolit građen od crvenog pješčenjaka, dugačak 3.6 km, širok 1.9 km, a visok 348 metara. Za Aboridžine je ova drevna crvena stijena oduvijek bila sveto i mistično mjesto, a danas je prerasla i u nacionalni simbol. Šetnja oko baze Ulurua, tijekom koje ćete razgledati mnoge lokalitete i oslikane pećine, koje čine bitan dio aboridžinske mitologije. Prošetat ćemo do potoka Mutitjulu te ponešto naučiti o flori, fauni i aboridžinskoj povijesti. Mogućnost i za posjet Kulturnom centru gdje možete pročitati Tjukurpu (aboridžinski zakon) ili kupiti neke lokalne aboridžinske umjetnine. U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme za odmor i samostalno istraživanje ovog jedinstvenog područja. U večernjim satima mogućnost odlaska na jedinstveno iskustvo večere u pustinji „A Night at Field of Light“. Noćenje.

8. DAN
ULURU (AYERS ROCK) – CAIRNS
doručak, noćenje

Nakon doručka odjava iz hotela te transfer do zračne luke Ayers Rock. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Cairns, grad na istočnoj obali australske države Queensland. Osnovan je 1876. godine, a danas ima oko 150.000 stanovnika te je vrlo popularno turističko središte radi svoje tropske klime i pristupa Velikom koraljnom grebenu, jednom od sedam prirodnih čuda svijeta. Po dolasku transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

9. DAN
CAIRNS – VELIKI KORALJNI GREBEN – CAIRNS
doručak, ručak, noćenje

Nakon doručka vožnja do pristaništa te odlazak katamaranom do Velikog koraljnog grebena, najvećeg koraljnog grebena na svijetu koji se sastoji od oko 3.000 grebena i 900 otoka i proteže se u dužini od oko 2030 km. Ovdje je moguće vidjeti preko 400 vrsta koralja te 1500 vrsta riba. Od 1981. godine ovo je područje pod UNESCO-vom zaštitom. Fascinantni podmorski svijet možete promatrati s maskom za ronjenje (snorkeling) ili kroz stakleno dno katamarana, a isto tako i uživati u sunčanju na prostranoj palubi katamarana. Ručak. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

10. DAN
CAIRNS - (fakultativni izlet KURANDA TOUR)
doručak, (ručak na izletu), noćenje

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor, odlazak na plažu ili, uz doplatu, odlazak na cjelodnevni izlet u Kurandu. Vožnja do aboridžinskog parka Tjapukai, gdje će vas dočekati aboridžinski vodič koji će Vam demonstrirati vještine poput bacanja koplja i bumeranga ili sviranja aboridžinskog glazbala didgeridooa. Moći ćete razgledati selo i uživati u spektakularnoj predstavi aboridžinskih plesova. Nakon ručka slijedi nezaboravna vožnja Skyrail žičarom u duljini 7,5 km iznad netaknute tropske kišne šume koja je na listi zaštićene svjetske baštine. Po dolasku u selo Kuranda slobodno vrijeme za razgledanje, odmor ili kupnju. Slijedi ukrcaj na vlak i panoramska vožnja zavojitom prugom kroz brojne tunele te preko mostova, uz pogled na prekrasne slapove i bujno zelenilo. Povratak u hotel. Noćenje.

11. DAN
CAIRNS – SYDNEY
doručak, noćenje

Doručak u hotelu. Transfer do zračne luke te polijetanje zrakoplova za Sydney. Po slijetanju doček od strane lokalnog agenta i transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

12. DAN
SYDNEY
doručak, večera, noćenje

Doručak u hotelu. Slijedi odlazak na poludnevni razgled grada. Vožnja povijesnim dijelom grada, Rocks. Razgled spektakularne zgrade Opere, jednog od najprepoznatljivijih simbola Australije, kojeg mnogi smatraju arhitektonskim remek-djelom. Vožnja pored Hyde Parka i katedrale St. Mary, zgrade parlamenta, vijećnice, Sydney towera i luke Darling. Zaustavljanje kod Mrs. Macquarie's Chair radi veličanstvenog pogleda na zgradu Opere, a zatim slijedi organizirani razgled zgrade sydneyske Opere. Potom, vožnja do poznate plaže Bondi. Povratak u Sydney kroz predgrađa Paddington, Double Bay i Rushcutters Bay. U kasnim poslijepodnevnim satima odlazak na plovidbu katamaranom s večerom po jednoj od najljepših luka u svijetu. Odlazak pješice do luke Darling i ukrcaj na katamaran. Tijekom plovidbe pruža se nezaboravan pogled na Sydney Harbour Bridge, fascinantnu zgradu Opere i utvrdu Denison. Povratak u hotel. Noćenje.

13. DAN
SYDNEY - (fakultativni izlet BLUE MOUNTAINS)
doručak, noćenje

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (uz doplatu), odlazak na cjelodnevnu turu Blue Mountains. Vožnja do šarmantnog sela Leura, gdje slijedi slobodno vrijeme za šetnju i kupnju. Nastavak putovanja prema nacionalnom parku Blue Mountains, s fascinantnim prirodnim skulpturama nastalim djelovanjem kiše i vjetra. Dolazak do Echo Pointa, odakle se pruža pogled na stjenovite formacije Tri sestre i „australski Grand Canyon“. Uz doplatu, moguća vožnja željeznicom po najstrmijoj pruzi na svijetu u dolinu te povratak na vrh panoramskom žičarom. Slijedi posjet životinjskom rezervatu Featherdale, s jednom od najvećih zbirki australskih životinja, gdje, između ostalog, možete izbliza vidjeti koale, emue i klokane. Vožnja do Homebush Bay-a, mjesta održavanja Olimpijskih igara 2000. godine. Povratak u hotel. Onima koji preferiraju ostanak u Sydneyu, predlažemo (uz doplatu) odlazak na nezaboravnu avanturu - penjanje Sydney Harbour mostom. Uspon do vrha mosta uz asistenciju profesionalnih penjača. Sa vrha se pruža fascinantan pogled na grad i luku, a svatko tko se uspne do vrha, za uspomenu dobije fotografiju i certifikat. Ili, u vlastitoj organizaciji moguć odlazak trajektom u Manley, predgrađe Sydneyja, gdje možete uživati na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje.

14. DAN
SIDNEY – (fakultativno BONDI PLAŽA)
doručak, noćenje

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada i okolice. Za kraj boravka u Australiji predlažemo da provedete dan na najpoznatijoj australskoj plaži. Plaža Bondi udaljena je oko 7 kilometara od centra grada i najpopularnija je plaža u Sydneyu, ali i cijeloj Australiji. Do plaže Bondi možete doći regularnim vlakovima i autobusima. Osim izvrsnih valova za surfere, uz plažu se nalazi i bazen. Zanimljiv je jer se na tom mjestu nalazi preko 100 godina, te uz plaćanje ulaznice omogućen je ulaz u saunu. Na kraju dana uživajte u večeri u jednom od restorana na plaži i zalasku sunca na oceanu. Povratak u hotel. Noćenje.

15. DAN
SYDNEY – DOHA
doručak, noćni let s obrocima u zrakoplovu

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela u za to predviđeno vrijeme. Iskoristite zadnje sate u Sydneyu prije povratka kući za zadnju kupovinu, obilaske, razglede ili gastronomske užitke. U kasnim poslijepodnevnim satima organizirani transfer u zračnu luk. Po dolasku slijedi prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dohu u 22 sata na liniji QR909 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

16. DAN
DOHA – ZAGREB
let, obrok u zrakoplovu

Dolazak u Dohu predviđen je u 4.50 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 8.05 sati na liniji QR217 (Qatar Airways). Očekivani dolazak u Zagreb u 11.55 sati.

Preuzmi i pročitaj PDF dokument o putovanju:
Preuzmi PDF

Galerija

No items found.
No items found.

Karta

Trajanje putovanja:

16 dana

Datumi putovanja:

12. veljače 2023.

Cijena putovanja:

OD

5957,00 €
rezerviraj
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Doha - Melbourne, Sydney -  Doha - Zagreb
 • unutarnji let Melbourne - Alice Springs
 • unutarnji let Ayers Rock - Cairns
 • unutarnji let Cairns - Sydney
 • pristojbe zračnih luka
 • smještaj u hotelima 4* prema programu na osnovi 13 noćenja s doručkom
 • transferi na relaciji zračna luka - hotel - zračna luka prema programu
 • grupne prijevoze, izlete i razglede prema programu
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • ručak tijekom izleta Veliki koraljni greben u Cairnsu
 • večernje krstarenje s večerom u Sydneyu
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalne pristojbe i poreze
 • troškove organizacije putovanja i jamčevinu
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.265 €/ 9.531,14 kn
 • vizu za Australiju
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače (70 EUR)
 • dodatne usluge i fakultativne izlete
 • troškove osobne prirode
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)
Informacije:

PREDVIĐENI HOTELI:

Melbourne: Clarion Suites Gateway 4* ili sl.

Kings Canyon: Discovery Kings Canyon Resort 4* ili sl.

Ayers Rock/Uluru: Desert Gardens Hotel - Ayers Rock Resort 4* ili sl.

Cairns: Pacific Hotel Cairns 4* ili sl.

Sydney: PARKROYAL Darling Harbour 4* ili sl.

 

Viza za Australiju:

Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade - Odjela za imigraciju i državljanstvo. Nositelj eVisitor (subclass 651) vize može ući u Australiju u turističke ili kraće poslovne svrhe kao npr. sudjelovanje na konferencijama ili ispitivanje poslovnih mogućnosti. Za ovu vizu se ne naplaćuje pristojba. Tražitelj eVisitor vize mora posjedovati važeću putovnicu, a temeljem te vize je dozvoljen maksimalni boravak u trajanju 3 mjeseca i višestruki ulazak u zemlju unutar razdoblja od 12 mjeseci. Poveznica na e-Visitor (e-Viza) aplikaciju: https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/evisitor-651

 

 

COVID-19 INFORMACIJE:

Od 6. srpnja 2022. ukinute su sve mjere za ulazak u Australiju. Putnici više ne moraju predočiti potvrdu o cijepljenju ni pri ulasku, ni pri izlasku iz zemlje. Također više nije potrebno popunjavati niti digitalni zdravstveni obrazac. Od 9. rujna 2022. ukinuta je i obveza nošenja maski na letovima prema Australiji.

 

Važne napomene:

- Kategorizacija hotela u Australiji odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske kategorizacije.

- U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima avio kompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je avio kompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na  nastalu štetu.

- Organizator putovanja pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

- Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama, a konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupe (karte se izdaju za sve putnike u jednom danu).

- Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

BIOLOŠKA SIGURNOST
Prilikom prelaska granice putnici moraju priložiti ispunjeni obrazac ulazne deklaracije https://www.abf.gov.au/entering-and-leaving-australia/crossing-the-border/at-the-border/incoming-passenger-card-(ipc)  u kojem se osim osobnih podataka i podataka o letu, treba ispuniti i podatke o onome što se unosi u Australiju, a što je podložno ograničenjima. Lažno ispunjavanje ove deklaracije može dovesti do novčanih kazni, a može se pokrenuti i kazneni/prekršajni postupak.
Primjerak ulazne deklaracije na hrvatskom jeziku: https://www.abf.gov.au/entering-leaving-australia/files/ipc-sample-croatian.pdf

Australija ima vrlo stroga pravila bio-sigurnosti, te se preporuča prije putovanja dobro proučiti što se smije, a što ne smije unijeti u Australiju. Više informacija o tome na ovim poveznicama
https://www.agriculture.gov.au/biosecurity-trade/travelling/to-australia
https://www.smartraveller.gov.au/while-youre-away/biosecurity-border#biosecurity

 

KORISNE INFORMACIJE: AUSTRALIJA

Službeno ime: Australija (Commonwealth of Australia).

Glavni grad: Canberra.

Površina: 7.692.030 km2

Viza: potrebna, informacije na prodajnim mjestima

Državno uređenje: Konstitucionalna Monarhija. Neovisna od Ujedinjenog Kraljevstva od 1901. g.

Jezik: službeni jezik je engleski. Etničke manjine koriste se talijanskim, njemačkim, grčkim, kineskim i aboridžinskim jezikom.

Vremenska razlika: od +7 do +9 sati u odnosu na Hrvatsku.

Novac: Australski dolar (AUD, (A$) = 100 centa. Novčanice za A$ 100, 50, 20, 10, 5. Kovanice za A$ 2, 1 i 50, 20, 10 i 5 centi.

Zemljopisni položaj: Australija se proteže od 10° do 45° južne geografske širine (računajući i Tasmaniju) i 113° i 115° istočne geografske dužine. Čitavom svojom površinom nalazi se na južnoj zemljinoj polutci. Obuhvaća kopno Australiju i otok Tasmaniju te mnoge male otoke oko kopna. S tri strane Australiju okružuju velike površine Tihog (na istoku) i Indijskog oceana (na jugu i zapadu). Samo je na sjevernoj strani nizovima otoka donekle povezana sa Azijom. Zbog te prirodne izolacije tj. udaljenosti od drugih kontinenata, geografski položaj Australije se često karakterizira kao nepovoljan, međutim baš zbog toga su se u Australiji razvile posebne biljne i životinjske vrste. Dužina obale Australije zajedno sa svim otocima iznosi 36.735 km. Površinom je malo manja od Brazila i 136 puta veća od Hrvatske, a njena površina pokrivala bi 3/4 Europe.

Klima: Australija se nalazi na južnoj polutci pa su i godišnja doba drugačija od godišnjih doba u Europi i Sjevernoj Americi. Dvije su klimatske zone: tropska zona (na sjeveru iznad Jarčeve obratnice) i umjerena zona. Tropska zona (pokriva 40% Australije) ima dvije sezone – ljetnu (kišnu) i zimsku (suhu) dok umjereni pojas ima sva 4 godišnja doba. Proljeće – Ljeto: Toplo ili vruće posvuda dok je malo umjerenije na jugu. Jesen – Zima: Sjeverna i centralna Australija imaju lijepe tople dane i hladne noći dok su na jugu dani svježi sa povremenom kišom, ali je i tamo uglavnom sunčano. Snijeg je u potpunosti ograničen u gorskom području na jugoistoku.

DOPLAte i popusti:
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 1.265 €/ 9.531,14 kn
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače (70 EUR)
 • Melbourne: izlet na Philip Island 186 €/ 1.401,41 kn
 • Cairns: izlet u Kurandu s ručkom 238 €/ 1.793,21 kn
 • Sydney: cjelodnevni izlet Blue Mountains 173 €/ 1.303,46 kn
organizator putovanja:

TA Palma d.o.o. opći uvjeti