Egipat

Daleka putovanja
Putovanje avionom

Program putovanja

1. DAN, LJUBLJANA - HURGADA  

Sastanak putnika s vodičem u zračnoj luci Ljubljana2 sata prije polaska. Nakon obavljenih formalnosti, let za Hurgadu. Po slijetanju u Hurgadu, transfer do hotela 5*, smještaj i slobodno. Večera i noćenje.

2. DAN, HURGADA - KAIRO

Doručak.Slijedi vožnja cc 6 sati modernim autobusom do Kaira, glavnog grada Egipta i najvećeg grada u Africi. Po dolasku poslije podne, posjet Egipatskom Nacionalnom Muzeju u kojem se čuvaju brojna blagai artefakti prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržajgrobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Smještaj u hotel,večera i noćenje.

3. DAN, KAIRO - SAKKARA

Doručak. Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3veličanstvene piramide (Keopsova, Kefrenova i Mikerinova) te tajanstvenaSfinga. Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinamana svijetu (građene u razdoblju 2620 - 2500 g prije Krista). U nastavku programa vožnja do Sakkare - prostranog drevnog staroegipatskoggroblja koje je služilo kao nekropola Memfisu, nekadašnjoj drevnoj prijestolniciEgipta. Najznačajniji objekat u Sakkari svakako je stepenasta piramidaposvećena faraonu Džoseru. Uz nju, u Sakkari se nalazi još 16 piramidarazličitog stupnja očuvanosti.  Slijedi posjet najvećem bazaru u Africi -bazaru Khan El Khalili gdje možeteiskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. U popodnevnimsatima ukrcaj u vlak i noćna vožnja prema Asuanu.  Večera i noćenje u vlaku.

4. DAN, ASUAN

Dolazak u Asuan, doručak. Razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnjemonumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 putaveću količinu materijala od one koja se koristila u velikoj piramidi u Khufu.Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111metara. Odlazak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeggranita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova,piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružioje dragocjen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupakizgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tristrane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk biobi najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. Slijedi ukrcaj na brod 5*, smještaj u kabine i ručak. U popodnevnim satima vožnja po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra, kaoi odlazak na fakultativne izlete u obližnje Nubijsko selo i/ili hram Philae.Večera i noćenje na brodu.  

5. DAN, ASUAN - fakultativno ABU SIMBEL - KOM OMBO

Prije zore, uz doručak za ponijetislijedi fakultativniizletautobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećegegipatskog vladara. Povratak na ručak. Za one koji ostaju, doručak te uživanje nabrodu. Večera inoćenje na brodu. Slijedi plovidba premaKom Ombu. Po dolasku razgled dvostrukog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu sa sokolovom glavom. Plovidba prema Edfu. Večera i noćenje na brodu.

6. DAN, EDFU  - ESNA -LUKSOR  

Nakon doručka slijedi vožnja kočijama do hrama boga Horusa, najočuvanijegegipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta. Povratak na brod. Plovidba preko riječne rampe (ustave) u Esni do Luxora (nekadašnje Tebe, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starogEgipta) uz ručak na brodu. Dolazak u Luksor uvečer. Večera inoćenje.

7. DAN, LUKSOR – DOLINAKRALJEVA - HURGADA

Nakon doručka slijedi odlazak s broda te razgled obližnje Doline kraljeva. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima jei grobnica faraona Tutankamona, jedina tada neopljačkana iprepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. U nastavku programarazgled hrama kraljice Hatšepsut  te Memnonovih kolosa koji su stajali naulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III. U nastavku slijediobilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku, vjerskom centru starog Egipta,s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine355 m.  Potom autobusnavožnja do Hurgade. Po dolasku u Hurghadu,smještaj u hotel i večera. Noćenje.

8. DAN, HURGHADA – LJUBLJANA

Rani check out, te transfer do zračne luke. Povratni let za Ljubljanu.

vrijednost više:

Izvrstan vodič na hrvatskom jeziku, hoteli i brod 5*, ulaznice uključene u cijenu.

Preuzmi i pročitaj PDF dokument o putovanju:
Preuzmi PDF

Galerija

No items found.
No items found.

Karta

Trajanje putovanja:

8 dana

Datumi putovanja:

5. 3. 2023. - 12. 3. 2023. | 12. 3. 2023. - 19. 3. 2023.

Cijena putovanja:

OD

1140,09 €
rezerviraj
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
Cijena aranžmana uključuje:

- prijevoz zrakoplovom  na relaciji Zagreb-Atena-Zagreb, zrakoplovnei lučke pristojbe

- 3 noćenja u hotelu 3* u centru Atene u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV naosnovi noćenja s doručkom

- transfer od/do zračne luke u Ateni, transfer hotel/luka ukrcaja

- krstarenje brodom Celestyal Olympia prema programu

- smještaj u unutarnjoj dvokrevetnoj kabini tijekom krstarenja (tuš/WC,klima uređaj, sef, sušilo za kosu, TV)

- puni pansion na brodu

- selekciju pića uz obroke

- popust od 75 EUR po osobi na izlete u organizaciji brodara

- shuttle bus na Mykonosu

- napojnice na brodu u izosu od 4 eur po osobi i danu

- animacija, zabavni večernji program u salonima i barovima sa živomglazbom i predstave, sportske aktivnosti, korištenje fitnesa, bazena, ležaljki

- transfer luka iskrcaja/hotel

Cijena aranžmana ne uključuje:

- ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju a nisunavedeni u cijeni aranžmana

- fakultativne izlete

- obroke koji nisu uključeni u cijenu

Informacije:

INFORMACIJE O LETU:

A3 781  ZAGATH     1905 2155  
A3 780  ATHZAG     1720 1820  

PRIJEVOZNIK: Aegean Airlines
Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.
U hotelima se plaća turistička taksa. Taksa će se plaćati direktno na recepciji, a točan iznos bit će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza nije potrebna. Za ulazak u zemlju potrebna je važeća PUTOVNICA (zbog ullaska u Tursku).

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan  prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
•   gotovina, internet bankarstvo
•    kreditne kartice:  Diners, Maestro, Visa, Mastercard
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator MONDO TRAVEL  d.o.o;  HR-AB-01-080093516. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Mondo Travel ima kod osiguravajućeg društva UNIQA osiguranje d.d Zagreb, sklopljene ugovore za razdoblje od 14.9.2022. do 14.9.2023.;  broj 45-7002852780 za policu osiguranja jamčevina turističkih paket aranžmana, te policu broj: 11-7002852785  za osiguranje od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket-aranžman.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

DOPLAte i popusti:

FAKULTATIVNA PONUDA

- Flamenco show uz piće: 55 €

- Ulaznica u Park Guell uz rezervaciju 10€

- Ulaznica za Pueblo Espanol s rezervacijom 15€

- Fakultativni izlet u Montserat – 55 € (min 15 prijavljenihputnika)

- Informativne cijene ulaznica ( moguća promjena)

DOPLATE I POPUSTI

- Informativne cijene dijete na pomoćnom ležaju  15 EUR/ 113.02 kn

- Doplatu za jednokrevetnu sobu 158 EUR / 1.190,45KN

organizator putovanja:

Mystical Travel d.o.o. Opći uvjeti