Indija

Daleka putovanja
Putovanje avionom

Program putovanja

1. DAN
ZAGREB - VARŠAVA - NEW DELHI
let, obroci u zrakoplovu

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Varšavu u 12.05 sati na liniji LO612 (LOT). Dolazak u Varšavu u 13.40 sati, a nastavak leta za Delhi na liniji LO071 (LOT) u 16.10 sati. Noćni let s obrokom za vrijeme leta.

2. DAN
DELHI
doručak, večera, noćenje

Dolazak u Delhi u 5 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku, transfer do hotela i smještaj u sobe te kraći odmor. Nakon doručka odlazak u razgled Delhia, indijske prijestolnice s više od 20 milijuna stanovnika i urbanom tradicijom starijom od tri milenija. Delhi je danas, zajedno s novim dijelom New Delhijem, multi milijunski grad koji nikad ne spava. Bio je središte brojnih kultura i carstava koji su se izmjenjivali u Indiji, a svaka od njih ostavila je gradu svoje spomenike. Razgled ćemo započeti u starom dijelu grada: Crvena utvrda (Red Fort) izgrađena od crvenog pješčenjaka na obali rijeke Yamuna, djela vladara Shaha Jahana. Crvena utvrda je kompleks utvrda mogulskog vladara Šaha Džahana iz 16. stoljeća. Utvrda je služila kao kraljevska rezidencija mogulskih vladara sve do 1857. godine kada su Britanci protjerali posljednjeg vladara;; potom nezaobilazna džamija Jama Mashid, jedna od najvećih u Indiji, djelo Shaha Jahana, istog vladara koji je stvorio Taj Mahal, izgrađena je sredinom 17. stoljeća i jedan je od najljepših primjera mogulske arhitekture; Raj Ghat - memorijal ocu nacije, Mahatmi Gandhiju. Tijekom razgleda imat ćete priliku iskusiti vožnju rikšom jednim od najstarijih i najprometnijih bazara Chandni Chowk, sa spletom uskih uličica i trgovina u kojima se prodaje gotovo sve, od curryja do dijamanata. Po završetku razgleda povratak u hotel, večera i noćenje.

3. DAN
DELHI - AGRA
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka odjava iz hotela i nastavak razgleda grada. Započinjemo s New Delhijem, novim dijelom grada kojeg su projektirali Britanci Lutyens i Sir Herbert Baker 1931. godine. Zamišljen kao gradski vrt simetričnih ulica i širokih parkova, New Delhi uvelike podsjeća na Europu. Grobovi, mauzoleji, avenije, ljetne kućice i sjenovite aleje, sve je to ostatak britanske vizije Indije. Posjetit ćemo veselo obojen hinduistički hram Lakshmi Narayan kao i fascinanti hram Sikha - Gurudwara Bangla Sahib. Vožnja pored India Gatea, spomenika žrtvama I. svjetskog rata, predsjedničke palače, zgrade Parlamenta i Sekretarijata - građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Zatim posjet mauzoleju cara Humayuna, prekrasne građevine od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora iz 1562. godine, prvi primjer mogulske arhitekture u Indiji koji je nadahnuo izgradnju puno poznatijeg Taj Mahala. Slijedi posjet južnom dijelu grada gdje se nalazi minaret Qutab Minar, izgrađen u 13. stoljeću, koji je sa svoja 72,5 metra drugi najveći minaret u Indiji i zasluženo se nalazi na UNESCO-ovoj listi te je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija grada. Po završetku razgleda, slijedi vožnja prema Agri, nekadašnjoj indijskoj prijestolnici, čiji mauzoleji, utvrda i palače svjedoče o bogatstvu legendarnog Mogulskog carstva. Po dolasku u Agru, smještaj u hotel i večera. Noćenje.

4. DAN
AGRA
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka odlazak u razgled jednog od 7 svjetskih čuda - Taj Mahala - fascinantnog mauzoleja od bijelog mramora iz 17. st. kojeg je veliki Mogul Shah Jahan dao sagraditi u spomen na voljenu suprugu Mumtaz Mahal. Gradnja ovog veličanstvenog spomenika ljubavi, remek-djela mogulske arhitekture, trajala je 17 godina, uz danonoćni rad preko 20.000 majstora i radnika. Nakon obilaska Taj Mahala, slijedi razgled utvrde Agra, remek-djela dizajna i gradnje, koja danas dominira središtem Agre. Utvrda je ograđena 20 m visokim zidinama, a u njenoj elegantnoj unutrašnjosti nalaze se brojne palače, odaje, dvorane za primanja i vrtovi te džamija Pearl. Slijedi razgled grobnice Itmad-Ud Daulaha, poznate i pod imenom „Baby Taj“. Povratak u hotel. Uz doplatu, mogućnost odlaska na plesno-scensku predstavu „Saga o ljubavi“ („Mohabbat-the-Taj“), o ljubavi Šaha Jahana i njegove voljene supruge Mumtaz Mahal. Večera. Noćenje.

5. DAN
AGRA - FATEHPUR SIKRI - JAIPUR
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka slijedi vožnja prema Jaipuru. Na putu, stanka radi razgleda još jednog indijskog spomenika koji se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske baštine - Fatehpur Sikri, tzv. Grada duhova, koji je sagrađen 1569., za vrijeme vladavine Akbara Velikog, a iz političkih razloga napušten 14 godina poslije. Grad opasan 17 metara visokim zidinama krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Ovo je prvi planski sagrađen grad mogulskih vladara u Indiji, a čudesnu arhitektonsku mješavinu indijske, perzijske i islamske arhitekture upoznat ćemo obilaskom najpoznatijih znamenitosti, Buland Darwaza, Akbarove palače, Panch Mahala i obližnje, još uvijek korištene, džamije. Nastavak vožnje prema srcu Rajahstana Jaipuru, „ružičastom gradu“ prepunom prekrasnih palača, utvrda i slikovitih avenija. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. DAN
JAIPUR
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka, vožnja do utvrde Amber. Na putu do utvrde, prolaz pored prekrasne Hawa Mahal ili “palače vjetrova”. Jahanje na slonovima do brda na kojem se nalazi utvrda (ovisno o raspoloživosti slonova). Ljepota ove klasične romantične radžastanske utvrde skriva se unutar njenih zidina s prekrasno oslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcala. Unutar zidina nalaze se veličanstvene palače, hramovi i vrtovi. Mješavina ružičastog kamena, bijelog mramora, ogledala, poludragog kamenja i fresaka potiče iz doba vladavine dinastije Rajput. Poslijepodne, odlazak na razgled grada: Gradska palača, bivša kraljevska rezidencija, danas djelomično pretvorena u muzej. Sama palača prekriva gotovo 1/7 površine Jaipura. Slijedi odlazak do zvjezdarnice Jantar Mantar (UNESCO), izgrađene od mramora i kamena, gdje je Sawai Jai Singh II početkom 18. stoljeća izgradio čak 19 instrumenata za praćenje zvijezda, među kojima je i najveći na svijetu savršeno precizni sunčani sat, a svi oni i danas savršeno funkcioniraju. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. DAN
JAIPUR - DELHI
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka slobodno vrijeme do odjave iz hotela i polaska prema autobusom prema Delhiju. Po dolasku razgled Lotusovog hrama, hrama svih religija, sagrađenog u obliku lotosovog cvijeta. Slijedi smještaj u hotel u Delhiju. Večera i noćenje.

8. DAN
DELHI - VARŠAVA - ZAGREB
breakfast box, obroci u zrakoplovu

Odjava iz hotela uz paket doručak (breakfast box). Organizirani transfer do zračne luke te prijava na let za Varšavu u 7.00 sati na liniji LO072 (LOT). Dolazak u Varšavu predviđen je u 12.30 sati po lokalnom vremenu, a nastavak leta za Zagreb u 15.40 sati na liniji LO613 (LOT). Dolazak u Zagreb predviđen je u 17.20 sati.

Preuzmi i pročitaj PDF dokument o putovanju:
Preuzmi PDF

Galerija

No items found.
No items found.

Karta

Trajanje putovanja:

8 dana

Datumi putovanja:

17. veljače 2023.

Cijena putovanja:

OD

1863,00
rezerviraj
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 5* na osnovi 6 polupansiona prema programu
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • vožnju rikšom u New Delhiju
 • grupne prijevoze i razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 380 €/ 2.863,11 kn
 • turističku e-vizu za Indiju 26,50 €/ 199,66 kn uz mogućnost posredovanja agencije uz naknadu od 13,50 €/ 101,71 kn
 • putno osiguranje (preporučujemo)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 45 EUR (plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta)
 • dodatne obroke, usluge i izlete
Informacije:

VIZA ZA INDIJU:

Viza je potrebna za hrvatske državljane. Cijena izrade e-vize putem online sustava za Indiju: 26,50 €/ 199,66 kn

Dokumenti potrebni za izdavanje vize:

- popunjen online obrazac na poveznici https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

- skenirana kopija prve stranice putovnice u PDF formatu koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja

- 1 digitalna fotografija u boji sa svjetlom pozadinom u JPEG formatu identičnog omjera visine i širine

Organizator putovanja može posredovati pri izdavanju elektronske vize za Indiju uz naknadu za uslugu posredovanja u iznosu od 13,50 €/ 101,71 kn

 

COVID-19 INFORMACIJE: Od 22.11.2022. su ukinute Covid restrikcije za ulazak u Indiju.

 

Važne napomene

- Kategorizacija hotela u Indiji odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

 

KORISNE INFORMACIJE:

INDIJA

Službeno ime: Republika Indija
Geografski položaj: južna Azija, na obali Arapskog i Bengalskog zaljeva, između Burme i Pakistana
Površina: 3.287.590 km2
Broj stanovnika: 1.354.051.854 (2018.)
Glavni grad: New Delhi; oko 12.500.000 stanovnika
Jezik: engleski, hindi, urdu, tamil i mnogi drugi
Religija: hinduisti 80.5%, muslimani 13.5%, kršćani 2.3%, sikhisti 1.9%, budisti 0.77%, jainisti 0.46%
Vremenska razlika: +3,5 sata ljeti / +4,5 sata zimi
Novčana jedinica: indijska rupija (INR), 1 USD = oko 81,62 INR
Kupovina: popularni proizvodi za kupovinu su: svila, odjeća, orijentalni tepisi, slike, lutke, glazbeni instrumenti, čaj, začini, batik, predmeti napravljeni od drva, bakra, bronce, jute, bambusa, srebra. Cjenkanje je uobičajeno.
Odjeća i obuća: preporučamo laganu pamučnu odjeću te udobnu, laganu obuću. Za večernje sate i za boravak u klimatiziranim prostorima predlažemo laganu vestu ili jaknu. Ženama se preporuča konzervativno odijevanje.
Hrana i piće: hrana je raznolika i obično vrlo začinjena. Tipična jela: chapati – kruh sličan tortilji, curry, biryani – vegetarijansko ili mesno jelo s rižom, tandoori chicken – piletina marinirana u jogurtu, sa začinima, dhal – juha od leće, chicken tikka masala – marinirana piletina s grilla u umaku. Piti isključivo flaširanu vodu.
Napon struje: 220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile, A1 i Telemach partneri
Pozivni broj zemlje: +91
Korisna web stranica: www.indiatouristoffice.com , www.incredibleindia.org
Klima: znatno varira, od sušne pustinjske u Rajasthanu do hladne planinske u Assamu, jednom od najvlažnijih mjesta u svijetu. U osnovi, Indija ima tri glavna godišnja doba: suho i malo hladnije od listopada do veljače (najugodnije doba za posjet Indiji), suho i vruće od veljače do srpnja te vruće i vlažno (monsuni) od srpnja do listopada.

 

NADLEŽNO DIPLOMATSKO-KONZULARNO PREDSTAVNIŠTVO RH:

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Indiji

(Pokriva Bangladeš, Butan, Maldivi, Nepal i Šri Lanku)

Telefon: 0091 11 4166 3101, 4166 3102, 4166 3103

Fax: 0091 11 4166 3100, 2411 6873

Adresa:

A-15 West End

New Delhi 110021, INDIA

Email: croemb.new-delhi@mvep.hr

DOPLAte i popusti:
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 380 €/ 2.863,11 kn
 • turistička e-viza za Indiju 26,50 €/ 199,66 kn uz mogućnost posredovanja agencije uz naknadu od 13,50 € 101,71 kn
 • obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače 45 EUR (plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta)
 • Fakultativni sadržaji:

  - predstava „Saga o ljubavi“ („Mohabbat the Taj“) 46 €/ 346,58 kn (uključena Platinum Class ulaznica sa sjedalima od 1. do 7. reda te povratni transfer - minimum 10 prijavljenih)

organizator putovanja:

TA Palma d.o.o. opći uvjeti