Island

Europska putovanja
Putovanje avionom

Program putovanja

1.dan ZAGREB – KEFLAVIK – POLUOTOK REYKJANES - REYKJAVIK

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija u 11:15 Prijava i direktan let prema Islandu predviđeno za 13:30 ( točnu potvrdu satnice dobiti ćete u Završnoj obavijesti najkasnije 3 dana prije putovanja ) Po slijetanju u Islandsku glavnu zračnu luku  provest ćemo se po životopisnom poluotoku Reykjanes. Poluotok čije vulkansko tlo mjestimično podsjeća na mjesečevu koru inače je i mjesto gdje se susreću euroazijska i američka tektonska ploča. U kratkoj pauzi prehodat ćemo mostićem s jedne na drugu stranu. U nastavku odvest ćemo se do veličanstvenih klifova i prirodne ljepote koja će vam dati odličan uvod u ljepote Islanda. Nastavak vožnje prema glavnom gradu Reykjaviku. Američki predsjednik Reagan i njegov ruski kolega Gorbačov susreli  su se u ovom gradu u bivšem Britanskom veleposlanstvu, kući po imenu Höfði, te pregovarali o nuklearnom razoružavanju koji je dogovoren godinu kasnije.  Slijedi  smještaj u hotelu u te večernja šetnja sa voditeljem putovanja uz dnevno svijetlost do gotovo 22h. Najviša zgrada u samom gradu je upravo katedrala impozantne arhitekture, fascinantne  kao i Harpa, poznata moderna koncertna dvorana. Nedaleko nje nalazi se i specifična gradska skulptura Solfar koja podsjeća na vikinški brod. Uz gradsku vijećnicu nalazi se i popularno gradsko jezero. Atmosfera grada je izuzetno opuštena, te vam omogućava uživanje u šetnji gradskim ulicama do kasnih večernjih sati, uz prirodnu svijetlost. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan REYKJAVIK – izlet ZLATNI KRUG / þHINGVELLIR – GEJZIR STROKKUR - SLAP GULLFOSS ( fakultativno )

Doručak. Predlažemo odlazak na najpoznatiji i najposjećeniji izlet, tzv. Zlatni krug, kako bi upoznali „osnovne“ lokalitete otoka( doplata prilikom kupnje aranžmana ). Putnici koje ne idu na izlet imaju slobodno vrijeme za osobne programe.
Izlet kreće u jutarnjim satima i uključuje najpoznatije prirodne ljepote otoka nedaleko od glavnog grada. Bogat u kulturi, zakovan u prošlosti i spektakularnoj prirodi Island će u vama  ostaviti doživotno sjećanje. Tura traje između 6 i 7 sati.

Moćni vodopad Gullfoss, eksplozivni gejzir Strokkur i povijesni nacionalni park Thingvellir glavne su točke ovog izleta.
Thingvellir nacionalni Park je lokalitet velikog povijesnog, geološkog i kulturnog značenja. Nalazi se u raskošnoj dolini u kojoj se susreću Euroazijska i Sjevernoamerička tektonska ploča. UNESCO mjesto svjetske baštine ujedno je i rodno mjesto islandskog parlamenta nastalog 930g. Status nacionalnog parka nosi od 1930 g, a u njemu se nalazi i najveće jezero Islanda, Thingvallavatn.
Gullfoss ( Zlatni vodopad ) visine 32 m svoje je ime dobio po zlatnoj boji vode dok izbacuje mulj i sediment. Ovi veličanstveni slapovi leže na rijeci Hviti a „napaja“ ih drugi po veličini ledenjak na Islandu. Vrijeme za pauzu.
Geotermalno područje Geysir slikovit je dom vrela Geysir, potomku svih gejzira po kojima su dobili ime. Sam ne eruptira često, poput obližnjeg Strokkur gejzira koji izbija svakih 6-10 minuta. Pazite da vas ne iznenadi i smoči.
Povratak u Reykjavik. Slobodna večer. Noćenje.

3. dan: izlet „JUŽNA AVANTURA“: SLAPOVI SELJALANDSFOSS I SKOGAFOSS-PLAŽA REYNISFJARA - VIK Y MYRDAL – SOLHEIMAJOKULL ( fakultativno )

Doručak. Mogućnost ( uz doplatu ) cjelodnevnog izleta „Južna avantura“.
I današnji izlet pokazuje nam prirodne ljepote Islanda, ovog puta njegovog južnog dijela.
Stati ćemo na dva mjesta kako bi uživali u ljepoti veličanstvenih slapova, najviši slap Islanda Skogarfoss kod sela Skogar i slap Seljalandsfoss, koji pruža dodatan nezaboravan doživljaj mogućnošću šetnje ispod samog slapa.
Doživjeti ćemo i jedan od više ledenjaka koji u cijelom svijetu postaju sve manji i rjeđi zbog globalnog zatopljenja. Ledenjak Solheimajokull do kojeg ćemo prošetati, dio je poznatog ledenjaka Myrdalsjokull.
Naša najjužnija točka je mjesto Vik y Myrdal, gdje radimo nešto dužu pauzu kako bi prošetali plažom Reynisfjara. Reynisfjara se smatra najljepšim primjerom crnih pješčanih plaža Islanda. 1991. godine National Geographic proglasio ju je kao jednu od 10 najboljih ne tropskih plaža svijeta koje treba posjetiti.
Na južnoj strani otoka, ne daleko od mjesta Vik nalazi se i zloglasni vulkan Eyjafjallajokull, poznat po panici koju je njegova erupcija izazvala u svjetskom zračnom prometu 2010. Povratak u Reykjavik u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: izlet brodom na gledanje kitova i izlet „PLAVA LAGUNA“ ( fakultativno )

Doručak. U današnjem danu možete doživjeti još dva jedinstvena izleta. Gledanje kitova ploveći brodom te kupanje na jedinstvenom geotermalnom lokalitetu. Oba izleta se doplaćuju.
Tijekom plovidbe brodom iz gradske luke, nedaleko od hotela, uz malo sreće, imate priliku vidjeti kitove u njihovom prirodnom okruženju, što je nezaboravno iskustvo. Uvala Faxaflói dom je raznih vrsta kitova, delfina sa bijelom „kljunom“ i mnoštva morskih ptica. Na brodu se nalazi nekoliko platformi za gledanje, kao i kafić gdje se u svakom trenutku možete okrijepiti.

Ukoliko u popodnevnim satima ne želite odmarati ili uživati u šetnji Reykjavikom prava atrakcija za kraj vašem razgleda destinacije je posjet Plavoj laguni. ( uz doplatu )
Plava laguna ključno je islandsko geotermalno iskustvo, smješteno na poljima lave. Kada skliznete u toplu, modro plavu vodu na otvorenom, naći ćete se u sasvim drugom svijetu i iskusiti pomlađujuću snagu ključnih elemenata lagune; silicijev dioksid, alge i minerali.
Temperatura vode je između 37-38 C. Najam kupaćih kostima je moguć ali se svakako preporučuje da ponesete vlastite. Povratak u Reykjavik u večernjim satima.  S
slobodna večer. Noćenje.

5. dan: REYKJAVIK – KEFLAVIK – ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju gradom, kupovinu suvenira, posjet atrakciji Fly over Iceland, osobne programe... Oko podneva organizirani transfer prema zračnoj luci u Keflaviku te povratni let posebnim zrakoplovom prema Zagrebu planiranom oko 15 sati. Dolazak u Zagreb u 21 sat po lokalnom vremenu.

vrijednost više:

Direktan let, hotel u strogom centru grada

Ogromna polja lave, izvori blata s pjenušavom vrućom zemljom, divovski glečeri, gejziri, krivudave glacijalne rijeke, geotermalne kupke

Preuzmi i pročitaj PDF dokument o putovanju:
Preuzmi PDF

Galerija

No items found.
No items found.

Karta

Trajanje putovanja:

5 dana

Datumi putovanja:

27. travnja 2023.

Cijena putovanja:

OD

990,00 €
rezerviraj
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
Cijena aranžmana uključuje:
 • povratnu zrakoplovnu kartu na direktnom charter letu Zagreb – Reykjavik ( zračna luka Keflavik )
 • smještaj u hotelu 3*/4* u strogom centru grada  na osnovi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
  ( predviđeni hotel Center Hotel Plaza -  https://www.centerhotels.com/en/hotel-plaza- reykjavik )
 • transfer autobusom zračna luka – hotel- zračna luka uz usputni razgled
 • licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti
 • organizaciju i pripremu putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:

Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu

Informacije:

-    Jednokrevetna i trokrevetna soba na upit

Red letenja za izvanredne ( charter ) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgubljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.

DOPLAte i popusti:

MOGUĆE DOPLATE (prilikom rezervacije aranžmana):

 • Cjelodnevni izlet „Zlatni trokut”: 60 EUR/ 452,07 kn
 • Cjelodnevni izlet „Južna avantura”: 69 EUR / 519,88 kn
 • Poludnevni izlet u Plavu lagunu s uključenom ulaznicom, ručnikom i jednim pićem, i pratnjom voditelja putovanja: 118 EUR / 889,07 kn
 • Odlazak na gledanje kitova brodom iz gradske luke: 95 EUR / 715,78 kn
 • Jednokrevetna soba 249 EUR / 1876,09 kn (doplata za 4 noćenja)
organizator putovanja:

Mondo Travel d.o.o. opći uvjeti