Istanbul Deluxe – 5 dana

Europska putovanja
Putovanje avionom

Program putovanja

1. DAN
ZAGREB - ISTANBUL
let, noćenje

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 8.55 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12.10 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4*. Prijava i smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s pratiteljem putovanja pješice do središnjeg trga Taksim, zatim Istiklala, glavne trgovačko-pješačke ulice u samom centru Istanbula s mnoštvom kafića, restorana i trgovina te naposljetku do četvrti Beyoğlu, poznatoj po srednjovjekovnoj kuli Galata iz 14. st., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Noćenje u hotelu.

2. DAN
ISTANBUL – razgled grada
doručak, noćenje

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu i posjet Aja Sofiji toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači u kojoj je u 16. stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava, s ukupno tri tisuće stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabache palače. Obilazak harema koji je nekad bio dom za više od 300 sultanovih konkubina, kao i sultanove odaje (ulaznica za Topkapi palaču i harem uz doplatu). Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveće i najstarije natkrivene tržnice na svijetu s preko 4.000 trgovina tepisima, tekstilom, kožom, antikvitetima, nakitom, začinima. Slobodno vrijeme za kupovinu. Povratak u hotel. Slobodna večer za vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

3. DAN
ISTANBUL – fakultativni izlet KRSTARENJE BOSPOROM
doručak, noćenje

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija u kojoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II te na koncu i  samog arhitekta Sinana. Nakon razgleda spustit ćemo se do egipatske tržnice okupane mirisima začina i čajeva koju upravo i zbog toga nazivaju bazarom začina. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula. U ranim poslijepodnevnim satima. predlažemo fakultativni izlet; poludnevno Krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca Bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. Nakon plovidbe, slijedi ručak koji je uključen u cijenu izleta. Slobodno poslijepodne i večer za vlastite programe i aranžmane. Noćenje.

4. DAN
ISTANBUL – fakultativno DOLMABAHČE PALAČA; VEČERA UZ SHOW PROGRAM SULTANA'S 1001 NOĆ
doručak, noćenje

Doručak u hotelu. Današnji dan iskoristite za kupovinu, šetnju gradom ili predlažemo fakultativno posjet palači Dolmabahče, posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. stoljeća. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u baroknom stilu koja će vas svakako impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa te je palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer materijalno bogatstvo za takvu građevinu nikako nije mogao osigurati sam. Ovdje se ujedno i vidi sultanov izuzetno profinjen osjećaj za ukus kao i njegova orijentacija prema Zapadu. Povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo fakultativno mogućnost odlaska na večeru uz show program u restoranu „Sultana's 1001 noć“ u kojem Vas očekuje bogat program, trbušne plesačice te folklorni plesovi i običaji Turske. Noćenje.

5. DAN
ISTANBUL – fakultativni izlet AZIJSKA STRANA GRADA – ZAGREB
doručak, let

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju gradom ili odlazak na fakultativni izlet na azijsku stranu Istanbula. Vožnja autobusom preko Bosporskog tjesnaca visećim „Mostom mučenika 15. srpnja“ do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Nastavak vožnje do rezidencijalne četvrti Kadikoy i Bahariye Caddesi, ulice prepune trgovinama i restoranima. Slobodno vrijeme za kupovinu i ručak. Povratak do hotela u dogovoreno vrijeme i transfer do zračne luke. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 18.20 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19.25 sati.

Preuzmi i pročitaj PDF dokument o putovanju:
Preuzmi PDF

Galerija

No items found.
No items found.

Karta

Trajanje putovanja:

5 dana

Datumi putovanja:

02.01.2024. | 17.02.2024. | 19.02.2024. | 21.02.2024.

Cijena putovanja:

OD

649,00 €
rezerviraj
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Zagreb – Istanbul – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • 4 noćenja s doručkom u hotelu 4*
 • transfere i razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i trošak organizacije te pripreme putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • fakultativne sadržaje i ulaznice
 • napojnice za lokalnog vodiča i vozača
 • zdravstveno osiguranje (obavezno za ulazak u Republiku Tursku)
 • osiguranje od otkaza putovanja
Informacije:
VIZA: Od 2.3.2020. viza za državljane Republike Hrvatske nije potrebna.
Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Tursku na službenim stranicama MVEP-a 
VAŽNO (granične, vizne i zdravstvene formalnosti):
 • Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Turskoj nalazi se u Istanbulu. Generalni konzulat Republike Hrvatske u Republici Turskoj (Istanbul) se nalazi na adresi Asmali Mescit Mah., Oteller Sok. No:1/2, 34420 Tepebasi/Beyoglu, Istanbul, Turska. Kontakt podaci: tel. 0090 212 293 5467, 0090 212 293 5468, fax. 0090 212 293 5476, e-mail: gkrh.istanbul@mvep.hr. Generalna konzulica: dr.sc. Ivana Zerec.
DOPLAte i popusti:
 • Krstarenje Bosporom: 50€/ 376,72 kn, djeca do 12 god. 25€/188,36 kn (cijena uključuje transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnju brodom i ručak)
 • Večera uz show u Restoranu „Sultana's 1001 noć“:  50€/ 376,72 kn, djeca do 9 god. 25€/188,36kn (cijena uključuje transfer, show program, večeru i piće: 2 čaše vina ili 2 piva ili 2 soka)
 • Izlet na azijsku stranu Istanbula: 30€/ 226,03 kn, djeca do 12 god. 15€/ 113,01 kn  (cijena uključuje autobus, lokalnog vodiča)
 • Dolmabahče palača: 45€/ 339,05 kn, djeca do 9 god.besplatno (cijena uključuje transfer, lokalnog vodiča, ulaznicu za Dolmabahče palaču)
 • Ulaznica za palaču Topkapi s uključenim posjetom Haremu: 50€/ 376,72  kn, djeca do 9 god.besplatno.
Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika

Rezervacije za sve fakultativne sadržaje potrebno je napraviti prilikom rezervacije putovanja.

organizator putovanja:

TA Palma d.o.o.