Japan – GARANTIRANO!

Daleka putovanja
Putovanje avionom

Program putovanja

1.dan, 7. 5.:

ZAGREB – DOHA Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja. Let za Dohu na liniji QR0216 u 10h20, slijetanje u 16h40

2. dan, 8. 5.: DOHA – TOKYO-večera

Nastavak leta za Tokyo u 02h05 (let QR0806). Slijetanje u zračnu luku Narita Tokyo u 18h35, slijedi prijevoz do grada, smještaj u hotel Monterey Ginza ili sl..večera, noćenje.

3. dan, 9. 5.: TOKYO – doručak

Doručak te razgled grada koji ćemo započeti odlaskom do trga i parka oko kraljevske palače.Posjetit ćemo Carsku palaču, zatim vrt Hamarikyu, jedan od najljepših pejsažnih parkova Tokija. Odlazak do Hachitama posmatračnice, Fuji TV, zatim do umjetnog otoku Odaiba. To je četvrt sa trgovačkim i zabavnim sadržajima i prekrasnim parkovima . Slobodno vrijeme za ručak. Slijedi posjet svetištu Meiji Jingu (posvećeno caru Meijiu i carici Shoken), zatim četvrti Harajuku (omiljeno okupljalište mladih) te elegantnoj trgovačkoj ulici Omotesando s trgovinama svjetskih brandova.Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, 10. 5.: TOKYO – NIKKO – TOKYO – doručak, ručak

Nakon doručka odlazak autobusom na cjelodnevni izlet u NIKKO, nacionalni park sa UNESCO-vog popisa svjetske baštine. Nakon obilaska svetišta Toshogu, mauzoleja prvog Tokogawu Shoguna i hrama Rinno-ji slijedi ručak u lokalnom restoranu. Vožnja cestom serpentina "Irohazaka Driveway" do podnožja planine Nantai, gdje se nalazi slikovito jezero Chuzenji i vodopad Kegon, jedan od najljepših u Japanu. Povratak u hotel, noćenje

5. dan, 11. 5.: TOKYO – FUJI – HAKONE - doručak, večera

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak autobusom prema planini Fuji (cca 3h vožnje). Slijedi posjet Mishima Skywalk-u, najdužem visećem mostu u Japanu s kojeg se pruža prekrasan pogled na planinu Fuji i zaljev Suruga. Nastavak vožnje prema Hakoneu. Plovidba jezerom Ashi koje je nastalo prije tri tisuće godina nakon vulkanske erupcije. Planiran je i posjet vulkanskoj dolini Owakudani (ovisno o vulkanskoj aktivnosti). Slijedi vožnja žičarom između Owakudanija i Togendaija sa pogledom na jezero Ashinoko i planinu Fuji. Dolazak u Hakone, smještaj u hotel Yumoto Fujiya ili sl. , večera i noćenje.

6. dan, 12. 5.: HAKONE – KYOTO – doručak, lunch box, večera

Doručak u hotelu. Prijevoz do Mishima postaje gdje se ukrcavamo na superbrzi vlak Shinkansen za Kyoto. Po dolasku u Kyoto razgled grada autobusom: svetište Kiyomizu, jedan od najpoznatijih japanskih lokaliteta: hram iz 1633. godine spada u svjetsku spomeničku baštinu, a bio je jedan od kandidata za novih 7 svjetskih čuda. Slijedi posjet dvorcu Nijo iz 17. stoljeća koji plijeni impresivnim eksterijerima, ali još i više dekoracijom interijera, te zen-hram Kinkakuji koji je pod zaštitom UNESCOa. Smještaj u hotel New Hankyu ili al. Šetnja do lokalnog restorana na večeru.Noćenje.

7. dan, 13. 5.: KYOTO (FAKULTATIVNO: HIROŠIMA) - doručak

Poslije doručka slobodan dan u tisućljetnoj japanskoj prijestolnici. Noćenje u hotelu. Fakultativno: cjelodnevni izlet u Hiroshimu: šetnja do željezničke stanice u Kyotu, a potom vožnja superbrzim vlakom Shinkansen. O strahotama koje su proživjeli njeni stanovnici svjedoče Memorijalni park mira te Memorijalni muzej mira kojeg ćete posjetiti. Vožnja trajektom do otočića Miyajima te šetnja do lokalnog restorana. Ručak. Šetnja otokom i obilazak svetišta Itsukushima, jednog od bisera s UNESCOvog popisa. Povratak u Kyoto super brzim vlakom Shinkansen.

8. dan, 14. 5.: KYOTO – NARA – OSAKA – doručak, ručak

Doručak. Odlazak u Naru, jedan od najljepših japanskih gradova. Posjet svetištu Fushimi Inari. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi svetište Kasuga Taisha koje je posvećeno zaštitnici Nare, gdje su oko hrama vjernici ostavili mnoštvo svjetiljaka kao zavjet. Posjet budističkom hramu Todaiji u kojem se nalazi najveća brončana skulptura Bude na svijetu. Okoliš hrama nastanjuju tisuće srna, "svetih životinja" koje se "druže" s posjetiocima. Nakon šetnje Nara parkom polazak prema Osaki. Slobodno za šetnje i otkrivanje grada u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu Mitsui Garden Hotel Osaka Premier ili sl.

9. dan, 15. 5.: OSAKA – TOKYO – doručak, ručak

Doručak u hotelu. Slijedi razgled Osake: dvorac Osaka s impresivnim zidinama. Dao ga je sagraditi vladar Toyotomi u 16. stoljeću. Odlazak do Umeda sky Building, jednog od najprepoznatljivijih znamenitosti grada, zgrade koja se sastoji od dva tornja od 40 katova koji se spajaju na svoja dva gornja kata. Ručak u lokalnom restoranu. Šetnja ulicom Dotombori i prijevoz do željezničke stanice i ukrcaj na vlak Shinkansen za Tokio. Po dolasku slijedi prijevoz do hotela Monterey Ginza ili sl, noćenje.

10. dan, 16. 5.: TOKYO – DOHA – doručak

Doručak. Odlazak na razgled grada: posjetit ćemo tradicionalnu veleprodajnu tržnicu Tsukiji Outer Market. Odlazak do luksuzne trgovačke četvrti Ginza sa brojnim restoranima, galerijama, otmjenim buticima, trgovinama nakita i robnih kuća. U poznatoj zgradi specifične fasade Ginza Place nalazi se trgovina specijalizirana za elektroniku visoke tehnologije, poznata kao "najveći dućan elektronike na svijetu". Slobodno vrijeme. Povratak u hotel i odmor u vašim sobama do prijevoza u zračnu luku Haneda u kasnijim večernjim satima.

11. dan, 17.5.: DOHA – ZAGREB

Polet zrakoplova za Dohu na liniji QR813 u 01h00.Slijetanje u Dohu u 06h30, te nastavak letom za Zagreb (QR0217) u 08h30. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u 13:25 sati.

Preuzmi i pročitaj PDF dokument o putovanju:
Preuzmi PDF

Galerija

No items found.
No items found.

Karta

Trajanje putovanja:

10 dana

Datumi putovanja:

07.05.2024.

Cijena putovanja:

OD

2980,00 €
rezerviraj
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
Cijena aranžmana uključuje:

letovi Zagreb -Tokio - Zagreb (ekonomska klasa),9 noćenja u hotelima, obroci prema programu (4 ručka i 3 večere), sve prijevoze prema programu, izlete, razglede i ulaznice prema programu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, japanske vodiče na engleskom jeziku,jamčevinu (polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane kod Uniqa osiguranje d.d, polica br. 45-7002848930)

Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe 3.315,18 kn/ 440 eur, izlet u Hiroshimu (2.976,12 kn/395 eur, min. 10 putnika), obroke koji nisu navedeni u programu,napojnice za lokalne vodiče i vozača,

Informacije:

Viza: nije potrebna

Preporučamo putno osiguranje.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa

DOPLAte i popusti:

Doplata za jednokrevetnu sobu: 510,00 eur / 3.842,59 kn

organizator putovanja:

Odgovorni organizator putovanja: I.T.C.d.o.o.