Jordan i Izrael

Daleka putovanja
Putovanje avionom

Program putovanja

1. DAN, ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnojluci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova na liniji kompanije TurkishAirlines TK1056 za Istanbul. Polijetanje zrakoplova u 20.00 sati. Dolazak uIstanbul u 00.10 sati.

2. DAN,  ISTANBUL - AMMAN - JERASH - AMMAN

Nastavak leta za Amman na linijiTK814 u 02.20 sati, s dolaskom u 03.40 sati. Nakon carinskih formalnostiorganizirani prijevoz do hotela.  Smještaju sobe i odmor. Kasniji doručak. Odlazak na razgled Ammana: Rimsko kazalište,citadela, arheološki muzej i novi dio grada. Nastavak vožnje do 50 km udaljenoggrčko-rimskog grada Jerasha, najuščuvanijeg grada nekadašnjeg Dekapolisa.Razgled ostataka hramova Artemide i Zeusa, Hadrijanovog trijumfalnog slavolukai 600 metara duge ulice stupova. Povratak u Amman. Večera i noćenje u hotelu.

3. DAN, AMMAN - MADABA - PLANINA NEBO - KERAK - PETRA

Nakon doručka odjava iz hotelai odlazak do biblijske Madabe s njenim poznatim bizantskim i umayadskimmozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Jurja, gdje se vidi najstarijasačuvana originalna mapa Svete Zemlje iz 560 n.e.. Slijedi odlazak na planinuNebo, najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obećanu zemlju, avjeruje se i da mu je ovdje posljednje počivalište. Za lijepa vremena s planinese pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more i Jeruzalem.Slijedi vožnja do Keraka, utvrđenog grada, kojim dominira djelomično obnovljenakrižarska utvrda. Nakon razgledavanja utvrde i podzemnih hodnika, nastavakvožnje do Petre. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. DAN, PETRA - AQABA

Nakon doručka odjava iz hotelai odlazak na cjelodnevni razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanogu visokim crvenim stijenama. Petra je nekoć bila glavni grad Nabatejaca, adanas je najveća znamenitost Jordana pod zaštitom UNESCO-a, te je proglašena i jednimod sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq - uskiprosjek među stijenama. Razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne,Dvorane pravde. Slobodno vrijeme. Vožnja prema Aqabi te smještaj u hotel. Večerai noćenje.

5. DAN, AQABA - WADI RUM - AQABA

Nakon doručka odlazak uspektakularnu pustinju Wadi Rum. Po dolasku, dvosatna vožnja džipovima u unutrašnjost pustinje,kako bi se doživjela njezina bezvremenska ljepota tijekom vožnje u Dolini mjeseca.To je tiho i golemo područje, najviše povezano sa životom beduina, koji sunajbolji poznavatelji bespuća i priča o Lawrencu od Arabije, časniku koji je ovdježivio sudjelujući u arapskom ustanku početkom 20. stoljeća. Povratak u Aqabu, slobodnovrijeme. Večera i noćenje.

6. DAN, AQABA - MASADA - MRTVO MORE - BETLEHEM

Nakon doručka odjava izhotela. Nastavak vožnje prema graničnom prijelazu, te ulazak u Izrael. Nastavakvožnje do arheološkog lokaliteta Masada, pod zaštitom UNESCO-a. Ova utvrdasmještena na stijeni uz rub Judejske pustinje ponos je i simbol židovstva zbogmasovnog samoubojstva pobunjenika koji se nisu htjeli predati Rimljanima 73.godine. Usputno zaustavljanje uz obalu Mrtvog mora. Mrtvo more je najniža točkana svijetu, nalazi se 394 metara ispod razine mora. Zbog visoke koncentracijesoli (oko 30%), u njemu nije moguće potonuti. Kraće slobodno vrijeme za kupanjei mazanje blatom poznatom po ljekovitim svojstvima. Nastavak vožnje prekoJeruzalema do Betlehema. Po dolasku panoramski razgled Betlehema, Isusovogrodnog mjesta, koje je ujedno i rodno mjesto kralja Davida. Razgled crkveRođenja i Pastirskog polja, mjesta gdje su, prema vjerovanju, Božji anđeliobjavili pastirima rođenje izraelskog Kralja i Spasitelja.  Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. DAN, BETLEHEM - JERUZALEM - BETLEHEM

Nakon doručka odlazak narazgled starog dijela Jeruzalema: Zid plača, džamija Al Aqsa (izvana), crkvaSv. Ane. Slijedi prolaz križnim putem (Via Dolorosa) do bazilike Isusovoggroba. Potom, odlazak na Maslinsku goru, planinu koja se uzdiže istočno odJeruzalema. Nekad je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjestobrojnih kršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Razgled Getsemanskogvrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večerekako bi molio i mjesta na kojem je uhićen. Slijedi odlazak do brda Sion terazgled sobe Posljednje večere. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera. Noćenje.

8. DAN, BETLEHEM - TEL AVIV - JAFFA

Nakon doručka odjava iz hotela.Odlazak do memorijala žrtvama holokausta Yad Vashema u novom dijelu Jeruzalema.Nastavak putovanja prema Tel Avivu koji nosi ime Bijeli grad i dio je UNESCO-vekulturne baštine. Panoramski razgled Tel Aviva: Rabinov Trg, četvrt Neve Tzedeki pješačka zona Nahalat Benyamin s mnoštvom zlatarnica, galerija, trgovinarukotvorinama, osebujnih kafića i restorana, a sve vrvi zabavom i uličnim sviračimašto stvara jedinstveni ugođaj i sliku ovog grada. Nastavak do obližnjeg starogdijela Jaffe uz razgled Tornja sa satom,  crkva sv. Petra, spektakularan pogled na TelAviv, mnoštvo muzeja, galerija, kafića, trgovina rukotvorina,… U večernjimsatima slijedi prijevoz do zračne luke.

9. DAN, TEL AVIV - ISTANBUL - ZAGREB

Polijetanje zrakoplova kompanije TurkishAirlines za Istanbul u 01.00 sati na liniji TK791. Dolazak u Istanbul u 04.20sati. Nastavak leta za Zagreb u 08.15 sati na liniji TK 1053, te dolazak uzagrebačku zračnu luku u 08.25 sati.

vrijednost više:

Sve ulaznice uključene u cijenu, hoteli 4* s polupansionom, lokalni vodiči na hrvatskom jeziku.

Preuzmi i pročitaj PDF dokument o putovanju:
Preuzmi PDF

Galerija

No items found.
No items found.

Karta

Trajanje putovanja:

9 dana

Datumi putovanja:

5. 2. 2023. - 13. 2. 2023. | 12. 3. 2023. - 20. 3. 2023. | 23. 4. 2023. - 1. 5. 2023.

Cijena putovanja:

OD

1299,36 €
rezerviraj
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
Cijena aranžmana uključuje:

- prijevoz zrakoplovom  na relaciji Zagreb-Atena-Zagreb, zrakoplovnei lučke pristojbe

- 3 noćenja u hotelu 3* u centru Atene u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV naosnovi noćenja s doručkom

- transfer od/do zračne luke u Ateni, transfer hotel/luka ukrcaja

- krstarenje brodom Celestyal Olympia prema programu

- smještaj u unutarnjoj dvokrevetnoj kabini tijekom krstarenja (tuš/WC,klima uređaj, sef, sušilo za kosu, TV)

- puni pansion na brodu

- selekciju pića uz obroke

- popust od 75 EUR po osobi na izlete u organizaciji brodara

- shuttle bus na Mykonosu

- napojnice na brodu u izosu od 4 eur po osobi i danu

- animacija, zabavni večernji program u salonima i barovima sa živomglazbom i predstave, sportske aktivnosti, korištenje fitnesa, bazena, ležaljki

- transfer luka iskrcaja/hotel

Cijena aranžmana ne uključuje:

- ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju a nisunavedeni u cijeni aranžmana

- fakultativne izlete

- obroke koji nisu uključeni u cijenu

Informacije:

INFORMACIJE O LETU:

A3 781  ZAGATH     1905 2155  
A3 780  ATHZAG     1720 1820  

PRIJEVOZNIK: Aegean Airlines
Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.
U hotelima se plaća turistička taksa. Taksa će se plaćati direktno na recepciji, a točan iznos bit će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza nije potrebna. Za ulazak u zemlju potrebna je važeća PUTOVNICA (zbog ullaska u Tursku).

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan  prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
•   gotovina, internet bankarstvo
•    kreditne kartice:  Diners, Maestro, Visa, Mastercard
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator MONDO TRAVEL  d.o.o;  HR-AB-01-080093516. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Mondo Travel ima kod osiguravajućeg društva UNIQA osiguranje d.d Zagreb, sklopljene ugovore za razdoblje od 14.9.2022. do 14.9.2023.;  broj 45-7002852780 za policu osiguranja jamčevina turističkih paket aranžmana, te policu broj: 11-7002852785  za osiguranje od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket-aranžman.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

DOPLAte i popusti:

FAKULTATIVNA PONUDA

- Flamenco show uz piće: 55 €

- Ulaznica u Park Guell uz rezervaciju 10€

- Ulaznica za Pueblo Espanol s rezervacijom 15€

- Fakultativni izlet u Montserat – 55 € (min 15 prijavljenihputnika)

- Informativne cijene ulaznica ( moguća promjena)

DOPLATE I POPUSTI

- Informativne cijene dijete na pomoćnom ležaju  15 EUR/ 113.02 kn

- Doplatu za jednokrevetnu sobu 158 EUR / 1.190,45KN

organizator putovanja:

Mystical Travel d.o.o. Opći uvjeti