Južni Cipar

Europska putovanja
Putovanje avionom

Program putovanja

Uključena 3 izleta: Paphos City Tour, samostan Chrysorroyatissa te Limassol i eko vrt Oikoglyko

Južno od obale Turske, u najistočnijem dijelu Sredozemnog mora, nalazi se otok okružen tirkiznim morem - Cipar. Poznat je po svojim nevjerojatnim plažama i iznimno čistom moru, ali ovdje ćete pronaći mnogo više - šarmantna sela, živahne gradove, drevne ruševine, nevjerojatnu hranu, ljubaznost. Ljubazni mještani i obilje prirodnih ljepota samo su neki od razloga zašto se putnici stalno vraćaju u ovaj mali mediteranski otok. Ako Cipar još nije na vašem popisu turističkih odredišta, vrijeme je da nam se obratite.

1. dan: Zagreb – Paphos
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Slijedi prijava (check-in) na direktni let za Paphos. Po dolasku slijedi transfer do hotela te smještaj za sljedeće 4 noći. Noćenje.

2. dan:  Izleti „Paphos City Tour“ (uključeno u cijenu) i „Limassol i eko vrt Oikoglyko“ (uključeno u cijenu)
Doručak. Slijedi razgled Phaposa i okolice. Najprije idemo do poznate nekropole uz obalu. Grobnice kraljeva iz 4. st. pr. Kr. uvrštene na UNESCO listi svjetske baštine, monumentalna je mreža podzemnih grobnice isklesanih u čvrstoj stijeni. Nastavljamo do obalnog sela Yeroskipou, što u prijevodu znači Sveti vrt. Selo je mjesto gdje se nalaze Afroditini legendarni sveti vrtovi. Ovdje se nalazi i bizantska crkva s pet kupola, Agia Paraskevi, koja datira iz 9. stoljeća. Odlazimo do Paphosa, drevne prijestolnice otoka uvrštene također na UNESCO listu svjetske baštine. Vodeća atrakcija Paphosa je Dionizova kuća, gdje ćete se diviti mozaicima otkrivenim tijekom iskapanja ove vile iz 3. stoljeća. Izvanredni podni mozaici, koji prikazuju rimske legende i grčku mitologiju, smatraju se najboljima u regiji.  Pauza za ručak (nije uključen u cijenu), a zatim nastavljamo  prema Limassolu. Cipar – otok bogova koje je prema legendi rodno mjesto Afrodite. Kažu da je rođena iz morske pjene kod Petra tu Romio, naše prve stanke danas. Savršeno mjesto prirodne ljepote za fotografiranje. Nastavljamo do drevnog grada Kouriona, prekrasnog mjesta smještenog visoko na vrhu litice. Ovdje možete istražiti grčko-rimski teatar i zadivljujuće mozaike te uživati u fantastičnom pogledu. Slijedi vožnja do prekrasnog eko vrta s privatnom kućom, koji se nalazi u selu Episkopi. Dočekat će Vas vlasnik i s ponosom predstaviti svoje biljke i voće šetajući s vama kroz njegov ogromni vrt. Lokalno bilje poput majčine dušice, origana, fizalisa i limunske trave nalazi se u vrtu i ispunjava ga svojim prekrasnim mirisom. Osvježiti ćete se prirodnim biljnim ili voćnim čajem te kušati domaću eko marmeladu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: Slobodno ili izlet „Nikozija – podijeljen grad“ (fakultativno)
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativan izlet „Nikozija – podijeljen grad“. Nikozija je priča o dva grada. Kao glavni grad Cipra, posljednji je podijeljeni grad na svijetu. Užurbano središte starog i novog, Vaš će vam vodič ispričati njegovu povijest i sadržaje dok istražujete njegove najatraktivnije dijelove. Govorimo o znamenitostima poput crkve Ayias Sofia ili Market Square.. Prošetati ćemo poznatom ulicom Ledra do granice s turskim dijelom. Prelazimo granicu (obavezna putovnica) na sjevernu stranu i tamo obilazimo katedralu Agia Sophia i karavansaraj Büjük Han. Tijekom posjeta Nikoziji imat ćete slobodno vrijeme za razgledavanje grada, ručak ili kavu ili kupnja suvenira. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: Izlet “samostan Chrysorroyatissa” s degustacijom vina i Afroditine kupke” (uključeno u cijenu)
Doručak. Dok se vozimo prema samostanu Chrysorroyiatissa uživati ćemo u pogledu na vinograde i voćnjake. Sadašnja zgrada samostana potječe s kraja 18. stoljeća i sadrži jednobrodnu crkvu te zbirku važnih ikona i drugog blaga. Nakon razgleda kušati ćemo vina koje proizvode redovnici uz zalogaje svježeg kruha, maslina i sira. Zatim krećemo prema Afroditinim kupkama, prirodnoj špilji u kojoj se, prema grčkoj mitologiji, Afrodita, božica ljubavi i ljepote, okupala se i osvježila. Također se prenosi da je tu upoznala svog voljenog Adonisa. Saznajte sve zanimljive detalje ovog mjesta te uživajte u slobodnom vremenu za otkrivanje flore i faune nacionalnog rezervata Paphos. Nakon pauze za ručak (nije uključen) idemo do morske špilje Paphosa - iskoristite priliku i fotografirajte ovo prirodno čudo. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: Povratak u Zagreb
Doručak. Slijedi transfer do zračne luke Paphos te prijava (check-in) na direktni let za Zagreb. Povratak u Zagreb.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Preuzmi i pročitaj PDF dokument o putovanju:
Preuzmi PDF

Galerija

No items found.
No items found.

Karta

Trajanje putovanja:

5 dana

Datumi putovanja:

11.03.2024. | 18.03.2024. | 08.04.2024. | 22.04.2024. | 29.04.2024.

Cijena putovanja:

OD

699,00 €
rezerviraj
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
Cijena aranžmana uključuje:
 • Povratni direktni let sa zrakoplovnim pristojbama avioprijevoznika Ryanair na relaciji Zagreb – Paphos s uključenom prtljagom: 20 kg predane prtljage dimenzija 119x119x81 cm + ručna prtljaga dimenzija 40x25x20 cm
 • Četiri noćenja s doručkom u hotelu s 3* ili 4* na odručju Paphosa u dvokrevetnim sobama
 • 3 izleta: "Paphos UNESCO baština", "Samostan Chrysorroyatissa s degustacijom vina i Afroditine kupke" i "Limassol i eko vrt Oikoglyko"
 • Pratitelja grupe tijekom putovanja na hrvatskom ili slovenskom jeziku (ovisno o terminu) te lokalnog vodiča na izletima
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • Fakultativne izlete
 • Paket putnog osiguranja (preporuka)
Informacije:

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u Republiku Cipar hrvatskim državljanima nije potrebna viza. Potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica* koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju.

*Ukoliko ste ugovorili izlet u Nikoziju - podijeljeni grad, za ulazak na teritorij Sjevernog Cipra potrebna Vam je putovnica. 

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Republiku Cipar.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Vremena polazaka na redovnim linijama navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu te su podložna promjenama. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u Republiku Cipar informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

DOPLAte i popusti:

Obavezna doplata po osobi: 

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 99 € (745,92 kn)

Fakultativne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Fakultativne doplate i izleti:
 • Doplata za 4 večere u hotelu (bife ili služena)60 € (452,07 kn) po osobi
 • Izlet: "Nikozija - podijeljen grad": 70 € (527,42 kn) po osobi

*Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

**Na nekim polascima, ovisno o vremenu leta moguće sudjelovanje u dodatnom fakultativnom izletu

 • Paket putnog osiguranja:
  Zdravstveno osiguranje na destinaciji: 15.000 €
  Osiguranje prtljage: 250 €
  Osiguranje od opravdanog otkaza u vrijednosti do 1.000 € po osobi
 • Cijena osiguranja: od 15,53 € (117,01 kn) po osobi (za osobe 0-70 godina)
 • Cijena osiguranja Senior: od 23,29 € (175,48 kn) po osobi (za osobe 71-80 godina)
 • Cijena osiguranja Senior II: NA UPIT (za osobe 81-86 godina)

VAŽNO: Paket putnog osiguranja potrebno je ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma. Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti cjelokupan paket putnog osiguranja, već jedino zdravstveno osiguranje na destinaciji te osiguranje prtljage.

organizator putovanja:

Nikal d.o.o.