Kuba

Daleka putovanja
Putovanje avionom

Program putovanja

DAN 1

Zagreb – Istanbul – Havana

Sastanak putnika s pratiteljem u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova avio kompanije Turkish airlines. Polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 prema Istanbulu u 20.00 sati s dolaskom u 00.10 sati.

DAN 2

Havana

Nastavak leta TK183 prema Havani u 02.30 sati. Dolazak u Havanu u 08.25 sati prema lokalnom vremenu. Doček lokalnog vodiča koji će dati informacije o Havani iz prve ruke. Kao glavni i najnaseljeniji grad službeno je sjedište nadređenih državnih tijela i kubanske vlade, većine nacionalnih tvrtki i udruga. Njegov povijesni centar, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1982. godine, danas je jedan od najbolje sačuvanih arhitektonskih kompleksa u Latinskoj Americi. Slijedi vožnja kroz modernu Havanu, kvartove Miramar i Vedado do groblja i Trga Revolucije uz zaustavljanje za fotografiranje. Zatim panoramski razgled narodnog kazališta, Sveučilišta i hotela National u kojem je često boravila svjetska elita, sve do poznatog šetališta Malecon… Ručak u restoranu. Nastavak vožnje i panoramskog razgleda prema staroj Havani gdje se nalaze muzej Prado i sjedište vlade El Capitolio: zgrada izgrađena 1929. godine prema nacrtima arhitekta Eugenija Raynierija Piedra, a prema narudžbi kubanskog predsjednika Gerarda Machada proglašena je nacionalnim spomenikom, pa bivša predsjednička palača, Parque central,…. Vožnja do hotela. Smještaj i noćenje.

DAN 3

Havana – fakultativni izlet Pinar Del Rio i Vinales s ručkom – Havana

Doručak u hotelu. Odlazak na fakultativni izlet prema Pinar del Riu, pokrajini na zapadnom dijelu Kube, poznatoj po tradicionalnom uzgoju jednog od najkvalitetnijih duhana na svijetu. Zaustavljanje u Las Barrigonas koji se nalazi na 120 km od Havane otkud se pruža prekrasan pogled na Siera del Rosario i njegova ruralna područja. U dolini Viñales posjet tvornici cigara, gdje ćete saznati nešto više o plantažama duhana, te njegovom putu do gotovih cigara. Zaustavljanje na Horizontes los Jazmines vidikovcu s pogledom na neobične zaobljene planine mogote, bogate bujnom vegetacijom. Slijedi posjet Muralu pretpovijesti, 12m visokoj slici na stijeni naslikanoj 1961. godine nakon 4 godine rada 18 umjetnika. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka vožnja čamcem kroz vapnenačku špilju Indio kroz koju teče podzemna rijeka. Povratak u Havanu. Za one koji ostaju u Havani, samostalno istraživanje grada. Noćenje.

DAN 4

Havana – Boca de Guama - Playa Giron - Cienfuegos

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Cienfuegosa uz pauze za odmor. Prvo zaustavljanje će biti u zanimljivoj zoni Boca de Guama uz posjet etno selu Taino indijanaca koje se smjestilo usred jezera Laguna del Tesoro. Nastavak vožnje do obližnje Playa Giron, mjesta iskrcavanja Amerikanaca u poznatom Zaljevu svinja za vrijeme neuspjele invazije početkom 60tih godina. Kratak posjet Muzeju intervencije gdje se čuvaju fotografije i dokumentacija iz tog perioda. Po dolasku u Cienfuegos u večernjim satima, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

DAN 5

Cienfuegos - Trinidad

Doručak. Razgled grada koji se odlikuje vrlo dobro očuvanim građevinama kao što su Palacio de Valle i poznato kazalište Tomás Terry koje se smatra lokalitetom velike povijesne i arhitektonske vrijednosti i simbolom kulturnog identiteta južnog dijela otoka. Integrirana je u trilogiju najznačajnijih kubanskih kazališta XIX. stoljeća uz "La Caridad" u Santa Clari i "Sauto" u Matanzasu. Simbolom bisera juga i zaštitnim znakom Cienfuegosa se smatra upravo Palacio de Valle, palača doline građena od 1913. do 1917. god. u neogotičkom stilu. Razgled glavnog gradskog parka Central Park kroz Slavoluk nezavisnosti (jedini na Kubi), ispred kojeg se nalazi spomenik Jose Martiju. Slijedi polazak prema Trinidadu, jednom od najljepših gradova na Kubi, a koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1988. godine (velika kolonijalna arhitektonska baština XVIII. i XIX. stoljeća). Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

DAN 6

Trinidad - Santa Clara - Varadero

Doručak. Razgled Trinidada uključuje uske popločane ulice, dragocjene restaurirane zgrade, veličanstvene crkve i fantastična dvorišta u tipičnoj kolonijalnoj atmosferi sami pričaju svoju povijest. Razgled povijesne jezgre: Plaza Mayor, Crkva Presvetog Trojstva (Santisima Trinidad), Museo Romantico s impresivnim zbirkama porculana, stakla i namještaja iz kolonijalnog perioda Kube. Odlazak do poznatog bara La Canchanchara uz degustaciju poznatog pića od limuna, meda, ruma ili rakije. Slijedi odlazak prema Santa Clari uz zaustavljanje u dolini Los Ingenios, nekedašnjem centru proizvodnje šećerne trske. Posjet Manaca-Iznaga tornju na istoimenoj hacijendi koji je nekada služio kao osmatračnica u kontroli robova koji su godinama radili na plantažama. Po dolasku u Santa Claru posjet Che Guevara kompleksu spomenika, mauzoleja i muzeja. U večernjim satima predviđen je dolazak u Varadero, smještaj u hotel. Uslugu all inclusive koju imate u hotelu možete koristiti od prijave. Smještaj, večera noćenje.

DAN 7

Varadero - odmor u hotelu

Kubanske plaže na ovom dijelu duge su i do dvadeset kilometara, bijeli pijesak na obali oceana, plavo nebo i palme prizor su karipskog sna u kojem ćete boraviti u hotelu s all inclusive uslugom i nakratko se odmoriti nakon ovog zanimljivog putovanja. Na licu mjesta mogući dodatni fakultativni izleti. Noćenje.

DAN 8

Varadero - Havana

Nakon doručka, odjava iz hotela te transfer prema Havani. Po dolasku slijedi pješački razgled starog dijela Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a, šetnja preko četiri slavna trga: Plaza de la Catedral, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Asis i Plaza Vieja na kojima se miješa tradicionalni kubanski život sa turističkim atrakcijama ovog veličanstvenog grada koji oduvijek inspirira sve prolaznike. Ručak u lokalnom restoranu, nakon kojega slijedi odlazak u Muzej ruma i zdravica. Razgled završava jednosatnom vožnjom u slavnim kubanskim old timerima. Smještaj u hotel. Noćenje.

DAN 9

Havana - Istanbul

Doručak. Rana odjava, te transfer prema zračnoj luci. Prijava na let TK183 prema Istanbulu koji je predviđen za 10.00 sati (linija ima slijetanje u Caracasu od cc 1 sat bez izlaska iz aviona).

DAN 10

Istanbul - Zagreb

Dolazak u Istanbul u 09.30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1055 u 19.00 sati s dolaskom u Zagreb u 19.10 sati.

vrijednost više:

hoteli 5* u Havani, Cienfuegosu i Varaderu, 4* u Trinidadu, ulaznice za lokalitete, all inclusive u Varaderu! 

Preuzmi i pročitaj PDF dokument o putovanju:
Preuzmi PDF

Galerija

No items found.
No items found.

Karta

Trajanje putovanja:

10 dana

Datumi putovanja:

06.02.2024.

Cijena putovanja:

OD

2295,00 €
rezerviraj
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
Cijena aranžmana uključuje:
 • zrakoplovnu kartu sa uključenim pristojbama Zagreb - Istanbul - Havana - Istanbul - Zagreb (uklj. 1 kom ručne prtljage do 8 kg + 2 kom. prtljage max 23 kg) / zrakoplovne pristojbe iznose 440 €/3.315,18 kn
 • 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u htl 5* u Havani
 • 1 polupansion u htl 5* u Cienfuegosu i 1 polupansion u htl 4* u Trinidadu te 2 all inclusive u htl 5* u Varaderu
 • 2 ručka u Havani
 • sve transfere, razglede i izlete prema programu
 • ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku iz Zagreba
 • organizaciju putovanja i jamčevinu
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • turističku kartu (vizu) za Kubu za hrvatske državljane 60 eur/452,07 kn (kopiju putovnice dostaviti agenciji, mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube)
 • osobne troškove
 • putna osiguranja - preporuka!
 • napojnice 40 eur (plaćanje na licu mjesta)
 • fakultativne izlete te sve što nije navedeno pod cijena uključuje
Informacije:

Redovna cijena po osobi u 1/2 sobi za termin 03.-12.11.23. i termin 06.-15.02.24. = 2.350 € (17.706,08 kn)
First minute cijena po osobi u 1/2 sobi za termin 03.-12.11.23. i termin 06.-15.02.24. = 2.295 € (17.291,68 kn)

Redovna cijena po osobi u 1/1 sobi za termin 03.-12.11.23. i termin 06.-15.02.24. = 2.600 € (19.589,70 kn)
First minute cijena po osobi u 1/1 sobi za termin 03.-12.11.23. i termin 06.-15.02.24. = 2.545 € (19.175,30 kn)

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta


Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu, iznose 440 €/3.315,18 kn (promjenjivo do puta)

Termin: 06.-15.02.2024.
TK1056 06FEB ZAGIST 2000 0010*
TK183 07FEB ISTHAV 0230 0725
TK183 14FEB HAVIST 0900 0930*
TK1055 15FEB ISTZAG 1900 1910

DOPLAte i popusti:

Fakultativni izlet, min 10 osoba prijavljenih, uplata u agenciji prije puta: cjelodnevni izlet s ručkom u Pinar del Rio-Vinales 85 eur/640,43 kn

Napomena: 1/2+1 sobe - NA UPIT
Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12. god. na upit

organizator putovanja:

AZUR TOURS d.o.o.