Libanon

Daleka putovanja
Putovanje avionom

Program putovanja

DAN 1

Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova na liniji TK1056 kompanije Turkish Airlines za Istanbul. Polijetanje zrakoplova u 20.30 sati. Dolazak u Istanbul u 23.40 sati.

DAN 2

Beirut

Nastavak leta za Beirut na liniji TK828 u 00.45 sati. Dolazak u 02.35 sati i obavljanje carinskih formalnosti. Prijevoz do hotela, smještaj u sobe i noćenje. Nakon doručka razgled Beiruta koji se smatra Parizom Bliskoga Istoka zbog svoje kozmopolitske atmosfere, osobito prije početka Libanonskoga građanskog rata. Tada je Beirut bio potpuno razoren i podijeljen na muslimanski, zapadni dio i kršćanski, istočni dio. Nakon toga ponovo je ujedinjen i značajno obnovljen u pogledu suvremene arhitekture i općenito načina života. Beirut je danas jedan od najraznolikijih gradova Bliskoga Istoka u pogledu religije i kulture, te predstavlja ravnotežu kršćanstva i islama. Razgled grada: zgrada vlade Grand Serail, Trg Place de l’Étoile, moderno obnovljeni centar, Ortodoksna katedrala sv. Jurja, Plava džamija Mohamed Al Amin, Trg mučenika,… U slobodno vrijeme preporučujemo šetnju šetnicom Corniche uz obalu Sredozemnog mora sve do Golubovih stijena, ili pak odlazak u neki od lokalnih restorana uz obavezno kušanje fantastične libanonske kuhinje. Noćenje.

DAN 3

fakultativni izlet Sirija - Damask

Doručak. Dan slobodan za samostalno istraživanje i uživanje u Beirutu ili pak ranojutarnji odlazak autobusom na fakultativni izlet prema Siriji. Vožnja prema libanonsko-sirijskoj granici Masnaa. Nakon obavljenih viznih formalnosti, nastavak puta prema Damasku, jednom od najstarijih gradova na svijetu. Posjet Nacionalnom muzeju s brojnim eksponatima najstarijih civilizacija (npr. sagment najstarijeg pisma na svijetu iskopan u Ugaritu). Potom slijedi posjet bazaru Al Hamedijah prepunom trgovina koji vrvi životom i uzvicima trgovaca tisućljećima. Posjet džamiji Umayyad, jednoj od najstarijih džamija na svijetu, nastaloj na temeljima antičkog hrama. Njen najviši minaret je Isusov minaret (prorok Isa za muslimane), za kojeg vjeruju da će se upravo tu pojaviti Sudnjega dana. Na podu se nalaze tisuće najfinijih tepiha, unutra se, zakopana u mramoru, čuva i štuje i prema islamskoj i prema kršćanskoj tradiciji glava Ivana Krstitelja. U vrtu ove džamije smještena grobnica Saladina, arapskog vojskovođe koji se istaknuo u borbi protiv križara. U nastavku slijedi obilazak Starog grada: kuća sv. Ananije gdje je kršten sv. Pavao iz Tarza, glavni promicatelj kršćanstva, palača Azem, Ravna ulica, kršćanski dio grada s kućom i prozorom sv. Pavla, zidine grada,.. U kasnim popodnevnim satima povratak prema Beirutu. Noćenje.

DAN 4

Jeita - Harissa - Byblos

Nakon doručka odlazak na izlet prema špilji Jeita koja se sastoji od 2 galerije, a u kojoj je izvor rijeke Nahr al-Kalb. Gornju galeriju je moguće razgledati pješice, a donju vožnjom brodićem. Slijedi odlazak do Harisse, mjesta kršćanskog hodočašća sa svetištem posvećenom Gospi od Libanona. Svetište privlači milijune vjernika i kršćana i muslimana iz cijelog svijeta. Ručak. Odlazak do obližnjeg Byblosa, jednog od najstarijih stalno nastanjenih gradova na svijetu, starog 7000 god. Razgled grada i njegovih znamenitosti od kojih su mnoge pod zaštitom UNESCO-a, a datiraju iz svih razdoblja libanonske povijesti. Byblos je, uz Sidon, Tir i Aruad, bio jedno od četiri fenička vazalna kraljevstva Perzijskog carstva. Povratak u Beirut. Noćenje.

DAN 5

Baalbek - Ksara - Anjar

Nakon doručka slijedi izlet prema dolini Beeka i libanonskom biseru rimskog doba Baalbeku. Tu se nalaze izvrsno očuvani rimski hramovi Jupiterov hram, Bakhusov hram i Venerin hram pod zaštitom UNESCO-a. Nastavak vožnje do vinarije Ksara koja je koristila rimske špilje kao prirodne vinske podrume. Ručak uz degustaciju vina. Odlazak u jedinstveni grad Anjar koji datira iz vremena dinastije Omejida iz 8.st., poznat kao Pustinjska palača. Povratak u Beirut te slobodno za posljednju kupovinu u shopping ulici Hamra. Povratak u hotel, noćenje.

DAN 6

Beirut - Istanbul - Zagreb

Transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova TK829 za Istanbul u 03.55 sati, s dolaskom u Istanbul u 05.55 sati. Nastavak leta TK 1053 za Zagreb u 06.55 sati uz dolazak u Zagreb u 08.00 sati.

Preuzmi i pročitaj PDF dokument o putovanju:
Preuzmi PDF

Galerija

No items found.
No items found.

Karta

Trajanje putovanja:

6 dana

Datumi putovanja:

29.04.2024. | 13.05.2024. | 27.05.2024.

Cijena putovanja:

OD

1050,00 €
rezerviraj
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Beirut-Istanbul-Zagreb (uključeno 1 komad prtljage 30 kg + ručna prtljaga)
  • smještaj u hotelu 4* na bazi 5 noćenja s doručkom
  • prijevoz i svi razgledi prema programu udobnim klimatiziranim autobusom
  • ulaznice za objekte koji se posjećuju
  • hrvatski pratitelj puta
  • lokalni vodič na engleskom jeziku
  • organizacija putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • fakultativni izlet u Siriju-Damask
  • napojnice vozaču, vodiču i ostalom osoblju ukupno cc 30 USD na licu mjesta
  • putno osiguranje
Informacije:

Putovanje Libanon- Informacije o letu, prijevoznik Turkish airlines:

ZAG IST 20:30 23:40 IST BEY 00:45 02:35
BEY IST 03:55 05:55 IST ZAG 06.55 08:00

Viza za Libanon: potrebna, dobiva se na ulazu u državu i trenutno je besplatna. Potrebno je dostaviti kopiju putovnice (važeća najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja i 1 prazna stranica). Ulazak u Libanon nije dozvoljen putnicima s izraelskim pečatom ili izlaznim pečatom kod egipatskog Sharm El Sheika u putovnici.

Viza za Siriju: potrebna, dobiva se i plaća na ulazu u državu i trenutno iznosi 73 USD + izlazna taksa 3 USD. Potrebno je dostaviti kopiju putovnice najkasnije 20 dana prije puta (važeća najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja i 1 prazna stranica). Ulazak u Siriju nije dozvoljen putnicima s izraelskim pečatom ili izlaznim pečatom kod egipatskog Sharm el Sheika u putovnici.

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Dozvoljena težina predane prtljage 30 kg i 8 kg ručne prtljage. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji i ne podudara se s kategorizacijom ostalih država.

Putovanje Libanon- plaćanje: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

DOPLAte i popusti:

NOVOST: FAKULTATIVNI IZLET U SIRIJU, POVIJESNI DAMASK!
* FIRST MINUTE cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta
Napomena: ograničen broj 1/1 i 1/2+1 soba - NA UPIT
Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12 g. popust 120 eur

Fakultativni izlet (obavezna rezervacija i plaćanje u agenciji-min. 15 putnika): Damask, Sirija autobusom sa svim ulaznicama 140 eur + 76 USD za vizu i izlaznu taksu (viza se plaća na granici)

organizator putovanja:

Azur Tours d.o.o.