Madagaskar

Daleka putovanja
Putovanje avionom

Program putovanja

1.dan: ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak u zračnoj luci Pleso 120 min. prije polijetanja. Podjela putne dokumentacije te prijava za let za Istanbul na liniji TK 1056 u 20h30. Slijetanje u 23h40.

2.dan: ISTANBUL – ANTANANARIVO večera

Nastavak leta za Antananarivo u 01h55. Slijetanje u 14h35. Prijevoz do hotela,smještaj,večera,noćenje.

3.dan: ANTANANARIVO – AMBATOLAMPY- ANTSIRABE doručak, večera

Doručak te odlazak prema jugu. Prvo ćemo posjetiti selo Behenjy, poznato po foie gras-u. Degustacija i nastavak prema gradiću Ambatolampy-u smještenog u podnožju masiva Ankaratra, poznatom po izradi predmeta od aluminija. Posjet tradicionalnoj radionici izrade predmeta od aluminija. Nastavak vožnje kroz visoravan sa terasastim rižinim poljima do mjesta Antsirabe, gradića od 170000 stanovnika i središta trgovine poludragim kamenjem. Na putu posjet tradicionalnoj radionici za izradu posuđa. Posjet jezeru Tritriva, koje će Vas iznenaditi svojom mističnom atmosferom i legendarnim pričama. Smještaj u hotel,večera,noćenje.

4.dan: ANTSIRABE - RANOMAFANA doručak, večera

Nakon doručka kratki razgled Antsirabe-a u rikšama. Nastavak vožnje cestom kroz guste šume eukaliptusa do Ranomafane. Na putu do Ranomafane zaustavljanje u Ambositri, centru malageških rukotvorina. Dolazak u Ranomafanu, smještaj u hotel.Večera,noćenje.

5.dan: RANOMAFANA - FIANARANTSOA doručak, večera

Nakon doručka razgled Nacionalnog parka sa bogatom florom i faunom, smještenog na 800 mnv. Park je osnovan 1991.god. i u njemu obitavaju rijetke životinjske vrste uključujući i 12 vrsta lemura.U poslijepodnevnim satima vožnja do Fianarantsoe. Posjet plantaži čaja Sahambavy, jedinoj na otoku, gdje ćete upoznati detaljan proces proizvodnje čaja, nakon čega vas čeka degustacija. Šetnja kroz golemu plantažu. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6.dan: FIANARANTSOA – AMBALAVAO- RANOHIRA doručak, večera

Doručak i nastavak puta prema Ambalavao-u, mjestu poznatom po ručnoj proizvodnji papira. Posjet radionici Antaimoro (naziv etničke skupine koja je od arapskih moreplovaca naučila razne tehnike proizvodnje papira). U nastavku programa posjet prirodnom rezervatu Anja, poznatom po brojnim spiljama koje Malgašani koriste kao obiteljske grobnice kao i po velikom broju lemura i kameleona. U kasnijim poslijepodnevnim satima nastavak vožnje do Ranohire. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7.dan: RANOHIRA- NAC. PARK. ISALO - RANOHIRA doručak, večera

Nakon doručka cijelodnevni razgled najvećeg nacionalnog parka Madagaskara ( 81540 ha.) Nakon posjeta interpretacijskom centru, čeka vas šetnja kroz nacionalni park mjesečevog krajolika. Upoznat ćete formacije pješčanika iz doba Jure, veličanstvene kanjone, prirodne bazene koji vas pozivaju na kupanje, te ostale ljepote prebogate flore i faune. Nacionalni park Islao je dom velikog broja sisavaca, reptila, ptica i vodozemaca. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8.dan: RANOHIRA – TULEAR – IFATY doručak, večera

Poslije doručka vožnja prema morskoj obali cestom okruženom palmama i baobabom – razgled šume Zombitse u kojoj ćete moći vidjeti lemure, ptice i različite vrste reptila. Dolazak u Tulear ( pored njega prolazi jarčeva obratnica) u poslijepodnevnim satima. Posjet etnografskom muzeju Tulear u kojem ćete otkriti sve tajne domorodaca i njihovu impresivnu pogrebnu umjetnost. Slijedi posjet rezervatu Reinala i njegovoj MADAGASKAR “ VELIKI OTOK” 29.05. – 9.06.2024. veličanstvenoj šumi baobaba. Odlazak u obližnje mjesto Ifaty ( 30 km sjeverno od Tuleara). Smještaj, večera i noćenje.

9.dan : IFATY- AMBOLOMAILAKA-IFATY doručak, večera

Nakon doručka vas čeka uzbudljiva avantura na moru u pirogama, tradicionalnim ribarskim brodovima, te povratak u hotel.Ostatak dana slobodno za kupanje, odmor ili fakultativne izlete. Večera i noćenje u hotelu.

10.dan: IFATY – TULEAR - ANTANANARIVO doručak, večera

Doručak i prijevoz u zračnu luku Tulear te polijetanje zrakoplovom za Antananarivo.Po dolasku smještaj u hotel, večera te noćenje.

11.dan: ANTANANARIVO – ISTANBUL doručak

Nakon doručka posjet Ambohimangi, kraljevskoj nekropoli i utvrđenoj rezidencijalnoj palači velikog kulturnog i povijesnog značaja na Madagaskaru; smješten oko 24 km istočno od glavnog gada, Antananariva. Slijedi folklorni show, te posjet tržnici gdje ćete moći kupiti proizvode tipične za ovaj otok. Let za Istanbul u na liniji TK 161 u 15h55.

12.dan: ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 04h55. Nastavak leta za Zagreb na liniji TK1053 u 06h55 / slijetanje u 08h00.

Preuzmi i pročitaj PDF dokument o putovanju:
Preuzmi PDF

Galerija

No items found.
No items found.

Karta

Trajanje putovanja:

12 dana

Datumi putovanja:

29.05.2024.

Cijena putovanja:

OD

2350,00 €
rezerviraj
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
Cijena aranžmana uključuje:

povratnu avio kartu Zagreb - Antananarivo - Zagreb, smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona u hotelima 3, 4* (lokalna kategorizacija), razglede i ulaznice prema programu, izlete navedene u programu, lokalne vodiče, pratioca grupe na hrvatskom jeziku, jamčevinu (polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane kod Uniqa osiguranje d.d , polica br. 45-7002931692).

Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe (cca 3.729,57 kn / 495,00 eur– točan iznos na dan pisanja karte). Unutarnji let Tulear – Antananarivo (cca 1.883,62 kn / 250,00 eur– točan iznos na dan pisanja karte). Troškove vize 35 EUR (plaćanje na licu mjesta, ishodi se zračnoj luci u Antananarivu). Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja. Fiksni tečaj EUR 7.53450

Informacije:

jezik:malgaški i francuski nacionalni simbol: drvo baobab vremenska razlika:+1/+2 el.napon:220V,potreban adapter sa 3 konektora telefon: Vipnet ima roaming partnera cijepljenje:nije potrebno,ali se preporuča preventivna zaštita od malarije kulinarstvo:mnoga jela sa rižom (poznata crvena riža),romazava ("malgaški lonac" s mesom zebua), ravitoto (manijoka + svinjetina), ribe ,plodovi mora.Madagaskar je raj začina,veliko bogatstvo tropskog voća.Jesti kuhano povrće i oguljeno voće.Sezonski voćni sokovi,dobra vina,nacionalna pića (rum-toaka gasy),alkoholno piće fermentirane šećerne trske (betsa betsa ),dobro pivo. novac:ariary kupovanje:rukotvorine bogate i raznolike, poludrago kamenje,šarolike tkanine,predmeti od zebuovog roga,začini odjeća:lagana i udobna za priobalje, malo toplija za unutrašnjost zemlje,visoravan,noć klima: dva godišnja doba:kišna sezona od studenog do travnja te sušna sezona od travnja do listopada. Prosječna godišnja temperatura na visoravni je 20 C, na obali 30 C.

DOPLAte i popusti:

Doplata za manji broj putnika (10–14): 1.657,59 kn / 220,00 eur

Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.089,14 kn / 410 eur

organizator putovanja:

ICT d.o.o.