Malezija, Bali i Singapur

Daleka putovanja
Putovanje avionom

Program putovanja

1. DAN
ZAGREB – ISTANBUL – KUALA LUMPUR
let, obroci u zrakoplovu

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let te polijetanje zrakoplova za Istanbul u 9.15 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 13.25 sati, a nastavak leta za Kuala Lumpur u 17.00 sati na liniji TK62 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. DAN
KUALA LUMPUR – PUTRAJAYA – KUALA LUMPUR
let, obrok u zrakoplovu, noćenje

Dolazak u Kuala Lumpur predviđen je u 8.10 sati po lokalnom vremenu. Po obavljanju carinskih i graničnih formalnosti, doček od strane predstavnika lokalnog agenta te odlazak autobusom do Putrajayae – futurističkog grada koji ima naglasak na očuvanju svog eko sistema, na površini blizu 5000 hektara i novi je administrativni centar Malezije. Grad je dizajniran tako da pruži mogućnost za bijeg od stresnog i užurbanog suvremenog načina života i predstavlja moderan i futuristički grad koji je u harmoniji sa svojim prirodnim okruženjem. Putrajaya je detaljno isplaniran grad. Provest ćemo se gradom i razgledati Kompleks Vlade Malezije, Putra džamiju, Ciberjaya – inteligentan grad…. Ručak u lokalnom restoranu, a nakon ručka povratak u Kuala Lumpur. Prijava i smještaj u hotel. Odmor u hotelu te slobodna večer za vlastite programe i aktivnosti ili odlazak s voditeljem putovanja u večernju šetnju centrom grada.  Noćenje.

3. DAN
KUALA LUMPUR
doručak, noćenje

Nakon doručka odlazimo u poludnevni razgled Kuala Lumpura. Ova zanimljiva tura će vam otkriti ljepotu i šarm starog i novog Kuala Lumpura poznatog kao “Vrtni grad svjetla”. Vidjet ćemo kontrast veličanstvenih nebodera poput Petronas Towers naspram zgrada iz kolonijalnog razdoblja. Obilazak grada odvest će vas do mnogih zanimljivosti koje ovaj prekrasan grad nudi. Vidjet ćemo Kraljevsku palaču, Nacionalnu džamiju, palaču sultana Abdula Samada i Trg nezavisnosti. Posjet galeriji Kuala Lumpur Arch Gallery i hramu Sri Maha Mariamman. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Poslijepodne slobodno za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

4. DAN
KUALA LUMPUR – MALACCA – KUALA LUMPUR
doručak, noćenje

Doručak u hotelu, a potom krećemo do Malacce, grada smještenog na ušću istoimene rijeke u Malajski zaljev. Malacca je bila jedna od najvažnijih luka Jugoistočne Azije. Portugalci, Nizozemci i Britanci vladali su njome u prošlosti i kontrolirali trgovinu svilom i začinima. Bogato multikulturalno nasljeđe vidljivo je u jedinstvenoj mješavini arhitektonskih stilova. Razgled hrama Cheng Hoon Teng, najstarijeg kineskog hrama u Maleziji, Nizozemskog trga te crkve Sv. Pavla iz 1571. godine. Šetnja slikovitom ulicom Jonker, poznatom po brojnim antikvarnicama. Ručak u lokalnom restoranu. Po završetku razgleda, povratak prema Kuala Lumpuru. Slobodna večer. Noćenje.

5. DAN
KUALA LUMPUR – BALI (UBUD)
doručak, noćenje

Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani transfer autobusom do zračne luke Kuala Lumpur. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Bali (Indonezija). Po dolasku u zračnu luku Denpasar (Bali) i obavljanju pograničnih i carinskih formalnosti, doček od strane predstavnika lokalnog agenta te transfer do hotela u Ubudu, u središnjem dijelu otoka Bali, grada okruženog prekasnom prirodom i rižinim poljima. Ubud i dalje nosi titulu kraljevskog grada, te se može pohvaliti drevnim hramovima, palačama i srdačnim stanovništvom.  Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor u hotelu. Noćenje.

6. DAN
UBUD – (cjelodnevni izlet BALI - MAGIČNI SJEVER OTOKA)
doručak, noćenje

Doručak u hotelu. Danas krećemo na cjelodnevni izlet Magični sjever Balija (trajanje cca 9 sati). Posjet najslikovitijim područjima Pupuan i Antosari, idealnim za fotografiranje jedinstvenih rižinih polja. Nastavak puta kroz bujna polja kave, kakaa i voća do sjeverne obale otoka. Dolazak na plažu Lovina prekrivenu crnim pijeskom. Nakon ručka (nije uključen) nastavak puta kroz planinske predjele koji pružaju veličanstvene poglede sa oko 1200 metara nadmorske visine, prolazi se pored jezera Buyan i Tamblingan gdje su staništa mnogih vrsta ptica, drveća i cvijeća koja se ne nalaze nigdje drugdje na otoku. Zaustavljanje u Bedugulu gdje je jezero Bratan s plutajućim hramom Ulun Danu koji je posvećen boginji vode. Slijedi posjet lokalnoj tržnici cvijeća i voća s čime izlet završava. Povratak u hotel u Ubudu. Noćenje.

7. DAN
UBUD – (cjelodnevni izlet BALI SWING – MONKEY FOREST – OKOLICA UBUDA)
doručak, noćenje

Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni razgled Ubuda i okolice. Razgled započinjemo odlaskom na Bali Swing, 20-ak minuta vožnje od Ubuda. Ovo je jedno od najpoželjnijih mjesta za fotografiranje na svijetu. Bali Swing park nudi brojna mjesta za fotografiranje, od kojih se najviše ističe desetak ljuljački na visini od 10 do 70 metara na kojima možete iskusiti slobodu ljuljanja visoko iznad drveća i terasastih rižinih polja. Nastavljamo potom prema živopisnoj šumi majmuna odnosno „Monkey Forest“ koju Balinežani smatraju svetom i koja se proteže na površini od oko 14 hektara. U šumi ćemo vidjeti preko 700 razigranih majmuna kako slobodno žive u svom prirodnom staništu. Potom odlazimo do Tegalalanga – dijela Balija na kojem se nalaze nepregledna terasasta rižina polja karakteristična za ovo podneblje ekvatorske klime s mnogo padalina tijekom godine. Slijedi posjet izvorima svete vode i hram Tirta Empul iz 10. stoljeća – jedan od najimpresivnijih i najvažnijih hramova za Balinežane. Tirta na balinežanskom znači „sveta voda“ koja se koristi u većini lokalnih ceremonija i obreda. Sami Balinežani vjeruju da voda ima ljekovita svojstva za tijelo i duh. Na povratku prema Ubudu, za kraj izleta zaustavit ćemo se kod slapa Tegenungan, s visinom od oko 15 metara jedan je od najpopularnijih na otoku. Povratak u hotel Slobodno vrijeme. Noćenje

8. DAN
UBUD – NUSA DUA (BALI)
doručak, noćenje

Doručak u hotelu i slobodno vrijeme do odjave iz hotela i polaska autobusa (oko 12:00 sati) do hotela smještenog u zaštićenoj laguni na jednoj od najljepših plaža Nusa Dua na južnoj obali otoka. Prijava i smještaj u hotel. Slobodan ostatak dana za kupanje, sunčanje, surfanje, opuštanje ili samostalno istraživanje i otkrivanje otoka. Bilo da se opuštate na plaži ili se okušavate u surfanju, ne propustite kušati lokalna jela! Mie Goreng je popularno jelo koje kombinira crveno meso, bijelo meso ili plodove mora s raznim povrćem i rezancima. Za desert, Pisang Goreng je nacionalni favorit: pržene banane poslužene s medom ili slatkim sirupom s kokosom ili sladoledom. Noćenje.

9. DAN
NUSA DUA – (poludnevna shopping tura OLEH OLEH)
doručak, noćenje

Doručak u hotelu i slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili uz bazen. U rano poslijepodne krećemo iz hotela i vodimo vas na izlet kreiran isključivo za shopping budući da sam Bali slovi kao pravi mali raj za kupovinu, a kupnju dobrih i kvalitetnih lokalnih proizvoda i suvenira svakako jamči današnja shopping Potražite ručno izrađene suvenire u selu Batubula poznatom po klesarskoj umjetnosti ili pak selu Celuk poznatom po proizvodnji srebra i zlata. U nastavku putovanja pogledat ćemo umjetnička djela u selu Mas te doći u Ubud poznat po svojim galerijama i remek djelima tradicionalne i moderne umjetnosti. Na kraju vas pozivamo da pogledate poznati Kecak&Fire ples koji se izvodi samo navečer. Povratak u hotel. Noćenje.

10. DAN
BALI – SINGAPUR
doručak, noćenje

Doručak. Slobodno vrijeme do odjave iz hotela i transfera u zračnu luku Denpasar. U ranim poslijepodnevnim satima polijetanje zrakoplova za Singapur. Po dolasku u Singapur, doček od strane lokalnog agenta te organizirani prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u hotel. U večernjim satima mogućnost odlaska s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju gradom. Noćenje.

11. DAN
SINGAPUR
doručak, noćenje

Doručak. Slijedi odlazak na poludnevni razgled Singapura, tijekom kojeg možete otkriti povijest, kulturu i život ovog multinacionalnog grada. Razgled započinje u četvrti “Little India”, spletu uskih, šarenih ulica prepunih trgovina začina, sarija, košara. Zatim odlazak do luke i parka Merlion od kuda se pruža prekrasan pogled na zaljev i u kojem se nalazi simbol Singapura, poznata mitska statua Merlion (pola riba pola lav) i kazalište Esplanade. Vožnja kroz financijsku četvrt do Kineske četvrti, koja je ujedno i kolonijalno središte grada, i gdje se nalazi najstariji hinduistički hram u Singapuru, Sri Mariamman Temple iz 1821. godine. Prije povratka u hotel, odlazak do Botaničkog vrta u sklopu kojeg se nalazi fascinantan park s preko 25.000 orhideja. Povratak u hotel. Slobodna večer za vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

12. DAN
SINGAPUR – ISTANBUL – ZAGREB
doručak, obroci u zrakoplovu

Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke Singapur. Po dolasku slijedi prijava na let za Istanbul u 10.50 sati na liniji TK209 (Turkish Airlines). Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Istanbul predviđen je u 17.20 sati po lokalnom vremenu, a nastavak putovanja za Zagreb u 19.00 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.10 sati po hrvatskom vremenu.

Preuzmi i pročitaj PDF dokument o putovanju:
Preuzmi PDF

Galerija

No items found.
No items found.

Karta

Trajanje putovanja:

12 dana

Datumi putovanja:

09.04.2024.

Cijena putovanja:

OD

2569,00 €
rezerviraj
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Kuala Lumpur – Singapur – Zagreb
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na unutarnjim letovima Kuala Lumpur – Denpasar (Bali) – Singapur
 • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
 • 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • smještaj u hotelima 4* u Kuala Lumpuru, Baliju i Singapuru  na osnovu 10 noćenja s doručkom (3 noćenja u Kuala Lumpuru, 5 noćenja na Baliju i 2 noćenja u Singapuru)
 • razglede prema programu putovanja
 • sve transfere i prijevoze prema programu
 • ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 730 € (5.500,19 kn)
 • vizu za Indoneziju/Bali: 35 USD (plaćanje po dolasku u zračnu luku Denpasar)
 • dodatne usluge i obroke
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 USD (plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja)
 • osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
Informacije:

VIZE I PUTNI DOKUMENTI

Malezija: Za državljane Republike Hrvatske nije potrebna viza za ulazak u Maleziju. Putovnica mora sadržavati barem jednu praznu stranicu i vrijediti još barem 6 mjeseci od dana namjeravanog ulaska u Maleziju.

Indonezija: Hrvatskim državljanima, nositeljima običnih putovnica, koji putuju turistički potrebna je viza za boravak do 30 dana. Viza se ishoduje po dolasku u zračnu luku Denpasar (Bali) i cijena vize iznosi 35 USD. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Indoneziju.

Singapur: Hrvatskim državljanima nije potrebna viza za ulazak u Republiku Singapur i boravak u trajanju do 90 dana, uz posjedovanje povratne putne karte. Putovnica mora biti valjana još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska.

 

NAPOMENE:

- Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u Maleziji, Indoneziji i Singapuru i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

- Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje

- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

- Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.

- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija prije i tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

DOPLAte i popusti:

Doplata za jednokrevetnu sobu 730 € (5.500,19 kn)

organizator putovanja:

TA Palma d.o.o.