Norveški fjordovi i Oslo

Europska putovanja
Putovanje autobusom

Program putovanja

1. DAN ZAGREB - FULDA
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 04:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Put nas vodi preko Regensburga i Würzburga prema sjeveru. Dolazak u barokni grad Fuldu. Razgled povijesne jezgre pješice: park Orangerie s vrtovima I jezercima - katedrala sv. Bonifacija - gradski dvorac. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN   FULDA - KIEL -PLOVIDBA BRODOM PREMA GÖTEBORGU
Doručak. Vožnju nastavljamo prema sjeveru u smjeru prema Hannoveru i Hamburgu i dalje prema obali Baltičkog mora. Dolazak u Kiel, veliku luku i zanimljiv trgovački grad. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Zanimljivo je promatrati odlazak broda iz Kielskog zaljeva i ulaz kanala koji spaja Sjeverno i Baltičko more. Na brodu su restorani, barovi, brodska trgovina i drugi sadržaji. Noćenje u kabinama na brodu.

3. DAN   PLOVIDBA BRODOM -GÖTEBORG – OSLO FJORD - OSLO
Doručak na brodu. Dolazak broda u švedsku luku Göteborg. Ovaj se grad nalazi na rijeci Göta Älv u blizini njezinog ušća u more, a grad ima palače na kanalima, četvrti starih drvenih kuća i staru riblju tržnicu. Vožnja zapadnom obalom Švedske otkriva razvedenu obalu, zaljeve i brojne otočiće uz vrlo zanimljive oblike stijena. Prijelazom mosta Svinesund ulazimo u Norvešku. Vožnja uzduž obale Oslo fjorda i dolazak u Oslo, razgled grada: gradska vijećnica - mornarička četvrt Akker Brygge - kraljevska palača – Parlament - glavna ulica Karla Johanna - utvrda Akershus - Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu tipičnih norveških suvenira od figurica trolova do prekrasnih i poznatih norveških pulovera i pletenine, posjete muzejima ili vrlo vrijednoj zbirci slika u Nacionalnom muzeju.  Smještaj u hotel u Oslu. Noćenje.

4. DAN OSLO-JEZERO MJOSA – LILLEHAMMER – PUT PEERA GYNTA
Doručak. Nastavak razgleda Osla vožnjom kroz  muzejsku četvrt Bygdoy.  Zaustavljanje na vrhu poluotoka gdje su muzeji Kon Tiki i Fram, te kipovi polarnih istraživača.  Posjet Vigeland parku, remek djelu velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine. Odlazak iz Osla. Put prema sjeveru započinjemo odlaskom prema najvećem jezeru Norveške Mjosa i panoramskom vožnjom uz njegove obale. Zaustavljanje u Lillehammeru, nekadašnjem domaćinu zimske Olimpijade. Šetnja glavnom ulicom Storgata i slobodno vrijeme za ručak ili kavu. Vožnju nastavljamo kroz područje velikih prirodnih ljepota planinskom cestom Peer Gynta, jednom od najpoznatijih turističkih ruta Norveške. Velike prirodne ljepote, krajolici norveških stjenovitih fjellova, guste crnogorične šume, rijeke i brzaci bogati ribom, stada ovaca, mala slikovita jezerca i smaragdnozeleni slapovi očarati će svakog posjetitelja. Zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama ovog puta. Najpoznatije norveške bajke, mitovi i narodna predanja vezani su uz ovaj dio Norveške. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju kroz prirodne ljepote.  Noćenje.
5. DAN   PUT PEERA GYNTA – ANDALSNES -BRODOM PO ROMSDALFJORDU – ATLANTSKA CESTA - MOLDE
Doručak. Vožnja kroz dolinu Romsdalen uz rijeku Lagen. Na ovom dijelu puta započinju spektakularni slapovi i riječni brzaci, mala tipična naselja i norveške drvene crkve. Zaustavljanjena panoramskim mjestima i ispod „Trolovog zida“preko 1000 metara visoke stijene. Dolaskom u gradić Andalsnes izbijamo na obalu Romsdalfjorda. Kraća pauza za ručak ili šetnju uz obalu fjorda. Vožnja uz obalu i prijelaz fjorda brodom od Afarnesa do Solnesa. Podvodnim tunelom dolazimo na obalu Moldefjorda. Nastavak vožnje do poznate panoramske Atlantske ceste - 8 kilometara mostova i otočića kojima cesta vijuga kroz Atlantik. Na najljepšim točkama ovog čuda graditeljskog umijeća zaustaviti ćemo se radi fotografiranja i uživanja u jedinstvenom pogledu na otvoreno more. Smještaj u hotelu u gradu Molde. U ovom gradiću uspjevaju ljeti grmovi ruža, oko Moldea impresivna je panorama s pogledom na više od 80 planinskih vrhunaca I fjordove. Hotel je na jedinstvenom panoramskom položaju s pogledom na fjord i planine! Noćenje.

6. DAN   MOLDE – TROLOVA CESTA – ORLOVA CESTA - BRODOM PO GEIRANGERFJORDU - SKEI
Doručak. U ovom danu doživjeti ćete najpoznatije krajolike Norveške, često fotografirane motive razglednica i turističkih prospekata. Prijevoz brodom preko Romsdalfjorda od Solnesa do Afarnesa. Vožnja poznatom planinskom Trolovom cestom, uz vodopade i predivnu panoramu. Zaustavljanje na vrhu puta uz vodopade i centar za posjetioce, uz mogućnost šetnje panoramskim terasama i mostovima. Spuštamo se prema prema Norddalsfjordu i prelazimo ga brodom od Lingea do Eisdala. Put nastavljamo spektakularnom Orlovom cestom i dolazimo na vidikovac iznad poznatog Geirangerfjorda, prirodne znamenitosti pod zaštitom UNESCa. Ukrcaj na brod u Geirangeru i plovidba ovim najpoznatijim fjordom Norveške uz slapove romantičnih imena kao što je „Nevjestin veo” i „Sedam sestara“i pogledom na usamljene farme iznad fjordova. Iskrcaj s broda u Helesyltu. Vožnja prema Nordfjordu, dugačkom i uskom fjordu s brojnim rukavcima i slapovima. Prijelaz fjorda brodom od Lote do Ande. Smještaj u hotel u Skeiju uz jezero.  Noćenje.
7. DAN SKEI -LEDENJAK BOYABREEN – BRODOM PO SOGNEFJORDU – VOSS - BERGEN
Doručak. Vožnja do rubnog dijela ledenjaka Jostedalsbreen. Zaustavljanje ispod ledenjaka i plavog jezera, odvojka Boyabreena. Mogućnost za šetnju ispod ledenjaka i kupovinu suvenira. Dolazimo do obale „kralja fjordova“Sognefjorda, najdužeg fjorda Norveške koji se dužinom od preko 200 km proteže duboko u unutrašnjost. Prijelaz fjorda brodom između Helle i Vangsnesa. Vožnju nastavljamo kroz planinsku visoravan Vikafjell. Zaustavljanje kod impresivnog slapa Tvinde koje se stepenasto spušta u dolinu.Posjet mjestu Voss, turističkom središtu na jezeru. Slobodno vrijeme za šetnju ili kavu. Put se nastavlja kroz slikovito područje Hordalanda. Dolazak u Bergen. Smještaj u hotel u centru Bergena. Noćenje.

8. DAN BERGEN, PRIJESTOLNICA FJORDOVA – PLOVIDBA BRODOM PREMA DANSKOJ
Doručak. Razgled Bergena, jednog od najljepših većih skandinavskih gradova: očuvane drvene kuće iz doba Hanse - luka Bryggen - utvrda Bergenhus - crkva sv. Marije - slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije. Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom UNESCa.  Odlazak iz hotela. Vožnja do luke I ukrcaj na brod. Odlazak broda u poslijepodnevnim  satima. Brodovi koji plove na ruti prema Danskoj nude restorane, glazbu, večernju zabavu, veliki tax free shop…  Plovidba uzduž južne obale Norveške s brojnim otocima,malim naseljima drvenih kuća,usamljenim svjetionicima I ribarskim lukama upotpuniti će dojam o ovom  prekrasnom dijelu Skandinavije. Noćenje u kabinama na brodu.

9. DAN PLOVIDBA DO DANSKE – HIRTSHALS - VOŽNJA KROZ POLUOTOK JYLLAND – FLENSBURG -HAMBURG
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u danskoj luci Hirtshals na sjeveru poluotoka Jyllanda. Vožnja pitomim danskim krajolicima uz kraće zaustavljanje putem radi odmora. Dolazak do njemačke granice i Schleswig - Holsteina. Posjetiti ćemo stari kapetanski grad Flensburg. Šetnja ugodnom pješačkom zonom i povijesnom jezgrom do crkve sv. Marije i uz tipičnu arhitekturu starih kapetanskih kuća. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel na području Hamburga. Noćenje.

10. DAN   HAMBURG - NÜRNBERG
Doručak. Razgled Hamburga, jedne od najvažnijih luka Europe i grada važnog za trgovinu sa Skandinavijom: burza - gradska vijećnica - trgovačka četvrt Speicherstadt s neogotičkim ciglastim zgradama - crkva sv. Mihovila - most Trostbrücke - crkva sv. Petri - četvrt zabave Reeperbahn - ulica Jungfernstieg - gradska vijećnica - Hafen City - Filharmonija na Elbi. Kraće slobodno vrijeme.Put nastavljamo u poslijepodnevnim satima prema jugu. Dolazak u Nürnberg u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

11. DAN   NÜRNBERG - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Razgled grada: utvrda Kaiserburg - kuća Albrechta Dürera - Gradska vijećnica - crkva sv. Seebalda - crkva Frauenkirche i glavni gradski trg–Lorenzkirche - gradske zidine. Kraće slobodno vrijeme. Vožnja kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

Preuzmi i pročitaj PDF dokument o putovanju:
Preuzmi PDF

Galerija

No items found.
No items found.

Karta

Trajanje putovanja:

11 dana

Datumi putovanja:

19.08.2023.

Cijena putovanja:

OD

1,679 €
rezerviraj
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu,
 • razglede prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 8 noćenja s doručkom u hotelima 3/4*:
 • 3 noćenja s doručkom u Njemačkoj u Fuldi, Hamburgu I Nürnbergu
 • 5 noćenja s doručkom u Norveškoj: Oslo, put Peera Gynta, Molde, Skei I Bergen
 • smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom na putničkom brodu na liniji Kiel-Göteborg
 • smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom na putničkom brodu na liniji Bergen-Hirtshals
 • 6 vožnji brodovima po fjordovima na linijama Afarnes-Solnes, Solnes-Afarnes, Linge-Eisdal, Geiranger-Hellesylt, Lote-Anda I Hella-Vangnes
 • licenciranog turističkog pratitelja s iskustvom vođenja velikih skandinavskih tura – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje
Informacije:

Mogućnost dolaska avionom :

Na ovom programu moguć je dolazak putnika avionom ili u vlastitom aranžmanu do/od Skandinavije i putovanje autobusom na turi od 3. do 8. dana putovanja prema programu. Cijena na upit.

Podaci potrebni kod rezervacije aranžmana:

Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Preporuka putovanja:

Ovo putovanje preporučujemo svim putnicima koji vole velike prirodne ljepote. Neke od najvećih prirodnih ljepota sjevera Europe vidjeti ćete na ovom putovanju: fjordove, visoravni - fjellove, jezera, ledenjake, planinske turističke rute, grandiozne slapove i posebno atraktivnu plovidbu fjordovima i uz norvešku obalu. Neki od hotela u Norveškoj na ovom programu su panoramski ili povijesni hoteli na atraktivnim mjestima izuzetnih prirodnih ljepota. Prije polaska na putovanje putnici će dobiti detaljne praktične upute o svim praktičnim detaljima i pripremama pred put. Preporučujemo doplatu za večere u Skandinaviji (doplata moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja i uključuje dvije večere na brodovima i pet večera u norveškim hotelima). Na području fjordova i na mjestima velikih prirodnih ljepota hotelski restorani su često jedina mjesta gdje se može dobiti topli obrok.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice:  Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator MONDO TRAVEL  d.o.o;  HR-AB-01-080093516. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Mondo Travel ima kod osiguravajućeg društva UNIQA osiguranje d.d Zagreb, sklopljene ugovore za razdoblje od 14.9.2022. do 14.9.2023.;  broj 45-7002852780 za policu osiguranja jamčevina turističkih paket aranžmana, te policu broj: 11-7002852785  za osiguranje od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket-aranžman.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

DOPLAte i popusti:

Doplata:

 • doplata za jednokrevetnu sobu I jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima: 440 EUR/3.315,18 kn
 • doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu po osobi: 50 EUR/376,76 kn
 • doplata za večere u Skandinaviji (5 večera u norveškim hotelima I 2  večere na brodovima,prijava I uplata isključivo prilikom rezervacije putovanja,preporučujemo!): 225 EUR/1.695,26 kn

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 15 EUR / 113,02  kn
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  15 EUR / 113,02  kn
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru  7 EUR / 52,74 kn
 • sjedala 3 I 4 nisu u prodaji
organizator putovanja:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti