ŠRI LANKA 06.-14.12.2023.

Daleka putovanja
Putovanje avionom

Program putovanja

01.dan: ZAGREB-ISTANBUL- COLOMBO
Sastanak u zračnoj luci 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije te polijetanje za Istanbul u 09h15 na liniji TK1054.Slijetanje u 13h25.Nastavak leta za Colombo u 19h25, na liniji TK730.

02.dan: COLOMBO-WAIKKAL-doručak,večera
Po slijetanju u 06h10 nakon carinskih formalnosti vožnja u pravcu Waikkala ( cca 40min) . Po dolasku doručak , smještaj u hotel koji se nalazi u blizini plaže . Dan provedite opuštajući se u hotelskom bazenu ili na plaži. večera, noćenje.

03.dan: WAIKKAL – SIGIRIYA- DAMBULLA - doručak, ručak
Doručak i vožnja do Sigirije ( cca 3h30 ) - uspon stepenicama do Lavlje stijene na kojoj je kralj Kasyapa u 5.st. sagradio tvrđavu. Impozantna stijena jedna je od najvećih atrakcija Šri Lanke.Razgledavanje prekrasnih fresaka uklesanih u stijenu i ostataka palače kralja Kasyapa. Freske su pod zaštitom UNESCO-a i prozvane su osmim svjetskim čudom. Podnožje stijene je okruženo obrambenim jarkom i zidom te vrtovima, uključujući i poznate vodene vrtove. Nakon razgleda slijedi obilazak sela gdje ćete se upoznati sa autentičnim ruralnim životom Šri Lanke.Zanimljiv izlet koji uključuje tradicionalnu vožnju volovskom zapregom i interakciju s farmerima i seljanima a koji završava tipičnim domaćim obrokom u jednom od njihovih domova. Slijedi vožnja do Dambulle. Smještaj u hotel,noćenje.

4.dan : DAMBULLA - MATALE-KANDY- doručak, večera
Doručak nakon kojeg slijedi razgled hramova koji su na listi UNESCO-a.Kompleks od 5 pećina sa preko 2000 m2 oslikanih zidova i stropova , jedan od najimpresivnijih budističkih svetišta na svijetu, sa različitim kipovima Bude – poznati 14 -metarski kip.Na putu za Kandy odlazak u Matale- posjet velikom vrtu sa začinima gdje se možete upoznati sa različitim vrstama začina i načinu njihova uzgoja.Posjetit ćete i tvornicu za izradu batik tkanine.Nastavljamo za Kandy , zadnju prijestolnicu kraljeva Šri Lanke.Grad se nalazi na 500mnm, okružen brežuljcima u dolini uz rijeku Mahaveli, sa prosječnom godišnjom temperaturom od 24C .Svježini klime i relativno dobroj kvaliteti zraka doprinosi i umjetno jezero kojeg je u 18.st. dao napraviti posljednji Sinhala kralj. Posjet hramu Budinog zuba koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke, zbog čega su njegovi spomenici na listi UNESCOV-e baštine.Smještaj u hotel,večera,noćenje.

05.dan: KANDY – PERADENIYA- NUWARA ELIYA - doručak, večera
Nakon doručka odlazak do kraljevskog botaničkog vrta Peradeniya, poznat po raznolikosti i bogatstvu biljaka ( više od 5000 vrsta). Najpoznatiji je po kolekciji orhideja, najvećoj u Aziji. Godišnje ga posjeti oko 2 milijuna posjetitelja. Nastavljamo prema Nuwara Eliyi ( cca 3h vožnje) ,“gradu svjetlosti” , a uz put ćemo posjetiti tvornicu čuvenog “cejlonskog čaja”.Grad leži na visini od 1980 m u srcu zemlje čaja, u slikovitom krajoliku.Bio je popularan tijekom britanske vladavine čiji je utjecaj vidljiv na svakom koraku. Poznato je i kao “Mala Engleska”. Obilazak mjesta a potom smještaj u hotel,večera,noćenje.

06.dan: NUWARA ELIYA- PINNAWALA- BENTOTA- doručak, večera
Nakon doručka vožnja do Pinnawale ( cca 4 h vožnje) - posjet sirotištu za slonove koje udomljuje napuštene ili izgubljene bebe slonove, a o kojima se brinu stariji slonovi. Nastavak puta prema obali ( cca 3h vožnje ) – smještaj u hotel. Večera,noćenje.

07.dan: BENTOTA-GALLE- doručak, večera
Doručak i odlazak do mjesta Balapitiya odakle krećete na vožnju čamcem rijekom Madu okruženom bujnom šumom mangrova.Slijedi posjet radionici i muzeju Ambalangoda maski - izrada maski popularna je tradicija na Šri Lanki. 1- satna vožnja do Galle-a, glavnog grada južne pokrajine.Stari grad Galle je izvrstan primjer utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji s građevinama u kojima se miješaju elementi europske arhitekture s jugoazijskom tradicijom. Zbog toga je 1982. god. upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji. ŠRI LANKA 06.-14.12.2023. Utvrda Galle je najveća utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji i ima tri slavna bastiona poznati kao "sunce", "mjesec" i "zvijezda".Posjet mrijestilištu morskih kornjača zahvaljujući čijoj brizi je „svijet vidjelo” oko 100.000 mladih kornjača u samo dvije godine od njegovog otvaranja.Povratak u hotel, večera,noćenje.

08.dan: BENTOTA- doručak, večera
Doručak. Prijepodne iskoristite na pješčanoj plaži do polaska prema Colombu. Slijedi razgled najvećeg i službeno glavnog grada i glavne luke Šri Lanke.Razgled gradskog središta poznatog kao „Tvrđava” a koje je nastalo u vrijeme portugalskog kolonijalizma. Posjetit ćete hinduistički i budistički hram i džamiju Jumi Ul Alfar Jumma, nastaviti do rezidencijalne četvrti Cinnamon Gardens, te dalje do Trga neovisnosti, međunarodne konferencijske dvorane Bandaranayake Memorial. Šetnja do živopisnog bazara Pettah . Večera i noćenje u hotelu.

09.dan: BENTOTA – COLOMBO
Rani prijevoz na aerodrom.Let za Istanbul na liniji TK731 u 07h40.Slijetanje u 14h15. Nastavak leta za Zagreb u 19h00, slijetanje u 19h10

Preuzmi i pročitaj PDF dokument o putovanju:
Preuzmi PDF

Galerija

No items found.
No items found.

Karta

Trajanje putovanja:

9 dana

Datumi putovanja:

6.12.2023.

Cijena putovanja:

OD

1.397 €
rezerviraj
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
Cijena aranžmana uključuje:

Avio prijevoz na ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4* (lokalna kategorizacija ) na bazi polupansiona, lokalni vodič na engleskom jeziku, pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku, razglede i ulaznice prema programu,
jamčevinu (polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane kod Uniqa osiguranje d.d , polica br. 45-7002848930) .

Cijena aranžmana ne uključuje:

Aerodromske pristojbe ( cca 3.654,23 kn / 485,00 eur– točan iznos na dan pisanja karte), trošak vize-viza se mora pribaviti prije putovanja, a zahtjevi se podnose elektronskim putem (Electronic Travel Authorization (Sri Lanka ETA portal). Agencija može posredovati u izradi vize.

Informacije:

DODATNE INFORMACIJE

Cijena je rađena na bazi tečaja USD–EUR na dan 24.05.2023.
Fiksni tečaj 7.53450. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.

Za prijave do 01.06.2023. popust 376,72 kn / 50 eur
MOGUĆNOST PRODUŽETKA BORAVKA NA MALDIVIMA !!

DOPLAte i popusti:

Doplata za manji broj putnika (15-19): 617,82 kn / 82,00 eur
Doplata za jednokrevetnu sobu : 2.550,00 kn / 338,44 eur

organizator putovanja:

I.T.C.d.o.o - IDK:HR-AB-01-080203269