Vijetnam i Kambodža

Daleka putovanja
Putovanje avionom

Program putovanja

1. DAN
ZAGREB – DOHA – HANOI
let, obrok u zrakoplovu

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let te polijetanje zrakoplova za Dohu u 9.10 sati na liniji QR216 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 16.30 sati po lokalnom vremenu, a nastavak leta za Hanoi u 20.30 sati na liniji QR982 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. DAN
HANOI
let, doručak u zrakoplovu, večera, noćenje

Dolazak u Hanoi u 7.10 sati po lokalnom vremenu. Po obavljanju pograničnih i carinskih formalnosti slijedi sastanak s lokalnim vodičem koji će nas dočekati u zračnoj luci. Odlazak autobusom u razgled Hanoia: Muzej i mauzolej vijetnamskog revolucionara i državnika Ho Chi Mina, razgled njegove drvene kuće, predsjedničke palače sagrađene u francuskom kolonijalnom stilu i budističkog hrama te pagode Jednog stupa. Slijedi razgled hrama književnosti – izvorno izgrađenog kao Konfucijev hram, ovo je mjesto prvog sveučilišta u Vijetnamu koje datira iz 1070. godine i ističe važan utjecaj koje je obrazovanje imalo na vijetnamsko društvo. Odlazak do hotela te prijava i smještaj u sobe. Nakon odmora odlazak  na večeru u lokalni restoran (uključeno u cijenu), a potom ćemo uživati u lutkarskoj predstavi na vodi (Water Puppet Show), jedinstvenoj sjevernovijetnamskoj umjetničkoj predstavi gdje ćemo imati priliku naučiti više o ruralnom životu vijetnamskih seljaka i nacionalnih junaka kroz niz povijesnih priča koje su umjetnici lijepo prikazali. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN
HANOI – HA LONG BAY
doručak, večera, noćenje

Nakon doručak odjava iz hotela te potom vožnja biciklima rikšama u trajanju oko sat vremena kroz stari dio grada, poznat po svojim umjetnicima, trgovcima te slikovitim dućanima svilom. Tijekom razgleda moći ćete osjetiti ugođaj davnih vremena i naučiti o tradicionalnoj vijetnamskoj arhitekturi. Slijedi posjet Hramu Ngoc Son, koji se nalazi na otočiću od žada na jezeru Hoan Kiem u povijesnom središtu grada. Izgrađen je 1865., a posvećen je konfucijanskim i taoističkim filozofima, kao i nacionalnom heroju Tran Hung Daou. Do hrama se dolazi prelaskom mosta Huc. U ranim poslijepodnevnim satima krećemo prema zaljevu Halong, cca 150 km udaljenog od Hanoia. Tijekom vožnje bit će puno prilika za fotografiranje prolazeći kroz ruralno područje, ulične tržnice, rižina polja, farme povrća, farme peradi i farme lotosa. Nakon cca 2 sata vožnje napravit ćemo pauzu za kavu i okrijepu te nastavljamo potom do zaljeva Ha Long. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

4. DAN
HA LONG BAY – HANOI - DA NANG
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka odjava iz hotela i ukrcaj na džunku (drveni brod) i početak krstarenja ovim prekrasnim zaljevom. Spektakularni zaljev Ha Long obuhvaća oko 2000 krških vapnenačkih otoka koji se uzdižu iz mirnih smaragdnih voda. Pod zaštitom je UNESCO-a zbog svoje nevjerojatne prirodne ljepote i nedavno je proglašen jednim od 7 novih svjetskih prirodnih čuda. Šumoviti otoci su obilježeni špiljama i dom su raznim pticama. Bez obzira jesu li otoci prekriveni maglom ili obasjani suncem, krstarenje kroz ovaj prekrasni prirodni fenomen jedan je od najimpresivnijih doživljaja Vijetnama. Vidjet ćete spilju Thien Cung i Dau Go te otočić Titop. Predviđeno trajanje krstarenja je pet sati. Iskrcaj s broda te vožnja prema zračnoj luci Hanoi. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Da Nang. Po dolasku večera u lokalnom restoranu te potom transfer do hotela. Prijava i smještaj. Noćenje.

5. DAN
DA NANG – HOI AN
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak na razgled Da Nanga. Da Nang je treći najveći vijetnamski grad i jedna od najvažnijih luka u zemlji, koja je istovremeno spoj tradicionalnog i modernoga. Razgled grada uključuje Marbel Mountain, špilju Huyen Khong, Cham Muzej, Linh Ung pagoda. Potom odlazimo do Marble mountains, ili Mramorne planine. To je pet brda od mramora i vapnenca u čijem podnožju klešu mramor i rade ukrasne predmete. Na brdima su budistička svetišta a unutar njih su špilje u kojima su također svetišta. Imena su im po 5 elemenata: metal, drvo, voda, vatra i zemlja. Posjetit ćemo Thuy Son (Planina vode), jedinu planinu odnosno brdo koje se može posjetiti i u kojem ćemo vidjeti prekrasne budističke hramove. Zatim nastavljamo prema Hoi Anu, starom lučkom gradu čije ime u prijevodu znači „mirno mjesto susreta“. Grad je uvršten na popis UNESCO svjetske baštine, a Stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. stoljeća u kojoj se uočavaju utjecaji domorodačke kao i strane arhitekture te umjetnosti. Razgled ćemo započeti posjetom pokrivenom Japanskom mostu, muzeju keramike, staru kuću Tan Ky, ulicu svile, hramove i pagode. Prijava i smještaj u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

6. DAN
HOI AN – BA NA HILLS/GOLDEN BRIDGE - HUE
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka odlazak u Sun World u tajlandske vrtove Ba Na Hills. Vožnja žičarom  prema jednoj od najvećih atrakcija - Zlatnom mostu koji se nalazi na 1400 metara nadmorske visine. Ovo fascinantno arhitektonsko djelo sastoji se od divovskih  kamenih ruku koje drže zlatni most i podižu ga u nebo. Nastavljamo putovanje prema gradu Hue. Hue je kraljevski grad koji predstavlja kompleks spomenika u srcu središnjeg Vijetnama. Bio je i politička prijestolnica Vijetnama od 1802. do 1945. godine. Grad Hue sagrađen je početkom 9. stoljeća, kao kombinacija Orijenta s tradicionalnim Vijetnamom. Predstavlja izvanredan primjer feudalne prijestolnice koja je izgrađena u kratkom vremenskom roku u skladu sa starom istočnjačkom filozofijom te je cijeli grad koncipiran na pet glavnih točaka (središte, sjever, jug, istok i zapad) unutar pet prirodnih elemenata (zemlja, metal, drvo, voda i vatra) i pet osnovnih boja (žuta, bijela, plava, crna i crvena) po kojima su mnogi dijelovi grada i dobivali ime. Stari dio grada čuvaju zidine sa ulazima na 10 gradskih vrata. Izvan zidina grada nalaze se spomenici dinastije Nguyen dok se uz riječnu obalu mogu naći brojna svetišta. Razgled ćemo završiti posjetom tržnici Dong. Prijava i smještaj u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

7. DAN
HUE – HO CHI MINH CITY (SAIGON)
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema zračnoj luci Hue te prijava na let za Ho Chi Minh City, negdašnji Saigon. Grad je star tek nešto više od 300 godina, a danas je centar kulture, obrazovanja i turizma. Ovo je zapravo najveći grad u Vijetnamu koji kombinira zapadnjačku kulturu s dodirima Orijenta, grad poznat kao dragulj dalekog istoka. Po dolasku u grad odlazimo do hotela te nakon kraćeg odmora započinjemo s razgledom grada: Palača ujedinjenja, katedrala, centralna pošta. Nastavljamo ulicom Catinat prolazeći pored Opere, vijećnice, starih hotela Grand i Majesti, razgled hrama Cara Žada te ratnog muzeja. Zaustavljanje u kineskoj četvrti te šetnja do tržnice Ben Thanh. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

8. DAN
HO CHI MINH (SAIGON) – MY THO (DELTA MEKONGA) – HO CHI MINH (SAIGON)
doručak, ručak, večera, noćenje

Nakon doručka, odlazak na izlet koji pruža fascinantan uvid u svakodnevicu života na Mekong delti. Vožnja prema gradu My Tho koji se nalazi na delti rijeke Mekong. Vožnja po rijeci, s pogledom na plantaže voća i ribarska sela uz obalu. Nastavak vožnje do otoka s kornjačama gdje je predviđen ručak (uključen u cijenu). Nakon ručka posjet obiteljskom imanju na kojem možete vidjeti kako se proizvode slatkiši i drugi proizvodi i predmeti od kokosa. S ovog izleta ćete zasigurno ponijeti kući svoju privatnu zbirku lijepih uspomena. Povratak prema Ho Chi Minhu. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel i noćenje.

9. DAN
HO CHI MINH CITY (SAIGON) – CU CHI TUNELI – SIEM REAP
doručak, večera, noćenje

Doručak u hotelu. Danas odlazimo sjeverno od Ho Chi Minh Citya, do 70-ak kilometara udaljen kompleks Cu Chi tunela koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama te su služili kao skrovište Vietkongovaca. "Podzemno naselje" s tunelima zajedno dostižu duljinu od 200 kilometara pod zemljom, a danas predstavljaju glavnu turističku atrakciju južnog Vijetnama. Imat ćete priliku ući u njih i provlačiti se tunelom više od 100 metara. Nakon tunela tko bude imao želju može pucati iz raznog oružja na vojnom poligonu. Povratak u Ho Chi Minh City te odlazak u zračnu luku. Prijava na let za Siem Reap (Kambodža) i polijetanje zrakoplova. Po dolasku u Siem Reap doček od strane lokalnog vodiča te odlazak prema hotelu. Prijava i smještaj. Noćenje.

10. DAN
SIEM REAP – ANGKOR (ANGKOR THOM – ANGKOR WAT)
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled Angkora. Ovaj drevni grad u Kambodži se smatra jednim od najznačajnijih arheoloških područja u jugoistočnoj Aziji. Nekada je bio središte Kmerskog carstva koje je vladalo tim područjem od 9. do 15. st. Njihovo je carstvo obuhvaćalo današnje države Tajland, Vijetnam i Laos te je bilo jedno od najvećih i najmoćnijih carstava Azije. U njemu je mnogo značajnih zgrada i hramova, uključujući Angkor Wat, najveći religijski spomenik na svijetu i simbol Kambodže. Ostali važni hramovi uključuju Bayon, Preah Khan, Ta Prohm i Banteay Srei. Iako je bio napušten većinu vremena nakon pada Kmerskog carstva u 15. st., njegovi ostaci su ostali sačuvani u tropskoj šumi sve do 19. st. kada su otkriveni od strane francuskih istraživača. Danas je grad Angkor jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija u jugoistočnoj Aziji. Razgled ćemo započeti posjetom Angkor Thomu, posljednjem glavnom gradu velikog kmerskog carstva za vrijeme vladavine Jayavarmana VII. Ovaj grad je okružen 8m visokim zidom koji čini savršen trg. Ulazak u grad kroz drevna Južna vrata (South Gate), impresivna kamena vrata s urezanim slonovima i četiri lica diva. S ovog mjesta nastavak dalje do Bayon hrama u samom središtu grada. Ovo remek-djelo 12. st. sagrađeno u raskoši poznato je po svoja 54 tornja s zagonetnim licima koja predstavljaju 54 pokrajine velikog Kmerskog carstva. Terasa od slonova i terasa gubavog kralja su također obavezne lokacije za posjetu pošto su poznate po svojim zamršenim reljefima. Pauza za ručak u vlastitom aranžmanu i u poslijepodnevnim satima odlazak na razgledavanje čuvenog Angkor Wata. Izgrađen u vrijeme vladavine kralja Suryavarmana II u ranom 12. stoljeću, Angkor Wat je izgrađen po uzoru na hram brda te simbolizira brdo Meru, dom bogova. Unutar hrama zidovi su obloženi kamenim rezbarijama i bas-reljefima koji prikazuju hinduističke mitologije i ratove Suryavarmana II koji su se odvijali za vrijeme njegove vladavine. Angkor Wat je dobro poznat i po više od 2.000 plesača Apsara koji su uređivali hram. Izgradnja je trajala oko trideset godina intenzivnog rada. Danas se Angkor Wat nalazi na kambodžanskoj nacionalnoj zastavi kao hram koji simbolizira dušu kmerskih ljudi. Povratak u hotel u Siem Reap. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

11. DAN
SIEM REAP (JEZERO TONLE SAP – BANTEAY SREI)
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka kratka vožnja do sela Me Chrey na ukrcaj u tradicionalni drveni brod kojim će se ploviti po sjevernom dijelu Tonle Sap jezera – najvećeg slatkovodnog jezera u jugoistočnoj Aziji. Usputno zaustavljanje uz plutajuće selo gdje ćete imati priliku susresti se s ljubaznim domaćinima i doživjeti njihov život na vodi. Povratak prema gradu gdje ćemo usput stati i upoznati tradicionalnu kambodžansku obitelj koja će nas ugostiti i pripremiti tradicionalni ručak od namirnica iz vlastitog vrta. Nakon ručka odlazak u razgled grada i hrama od ružičastog pješčenjaka Bantei Srey, pravog dragulja kmerske arhitekture i skulpture. Takozvani "Citadel od žene" i dalje je najbolje očuvani hram u Kambodži. Banteay Srey je jedinstven po tome što je izgrađen od ružičastog pješčenjaka, koji nije moguće vidjeti nigdje drugdje u Angkoru. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

12. DAN
SIEAM REAP – HO CHI MINH CITY (SAIGON) – DOHA
doručak, let, obrok u zrakoplovu

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do lokalne tržnice i kraljevskog vrta u kojem se nalaze dvije pagode, zanimljive posjetiteljima prije svega što ovdje mogu promatrati tisuće šišmiša koji tijekom dana vise na stablu iza pagode, što je uistinu rijedak fenomen. Potom odlazak u zračnu luku i let za Ho Chi Minh City (Saigon). Po dolasku nastavljamo za Dohu u 19.55 sati na liniji QR971 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu predviđen je u 23.55 sati po lokalnom vremenu.

13. DAN
DOHA – ZAGREB
let, obrok u zrakoplovu

Nastavak leta za Zagreb u 2.30 sati na liniji QR215 (Qatar Airways). Noćni let s obrokom tijekom leta. Dolazak u Zageb predviđen je u 6.30 sati po hrvatskom vremenu.

Preuzmi i pročitaj PDF dokument o putovanju:
Preuzmi PDF

Galerija

No items found.
No items found.

Karta

Trajanje putovanja:

13 dana

Datumi putovanja:

14.04.2024.

Cijena putovanja:

OD

2849,00 €
rezerviraj
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Hanoi – Ho Chi Minh City (Saigon) – Zagreb
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na unutarnjim letovima Hanoi – Da Nang; Hue – Ho Chi Minh City (Saigon); Ho CHi Minh City (Saigon) – Siem Reap – Ho CHi Minh City (Saigon)
 • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
 • 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • smještaj u hotelima 4* u gradovima Hanoi, Ha Long Bay, Da Nang, Hoi An, Hue, Ho Chi Minh (Saigon) i Siem Reap na osnovu 10 noćenja s doručkom
 • 10 večera u lokalnim restoranima
 • 1 ručak tijekom razgleda Delte Mekonga
 • razglede prema programu putovanja
 • sve transfere i prijevoze prema programu
 • ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
 • troškove posredovanja lokalne agencije pri odobravanju viza
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 399 € (3.006,27 kn)
 • vize za Vijetnam i Kambodžu
 • dodatne usluge i obroke
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 USD (plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja)
 • osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
Informacije:

VIZE

VIJETNAM

Za državljane Republike Hrvatska potrebna je viza za Vijetnam. Za ovo putovanje potrebna je viza za više ulazaka u zemlju, tzv. „multiple-entry“ viza. Viza se ishodi online putem sljedeće poveznice https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/ te se odobrava u roku od otprilike 3 dana. Prilikom aplikacije za vizu potrebno je pripremiti 1 digitalnu osobnu fotografiju (.jpg, .jpeg,. gif format) te digitalnu kopiju putovnice (.jpg, .jpeg,. gif format). Trošak vize iznosi 50 USD.

 

KAMBODŽA

Za državljane Republike Hrvatska potrebna je viza za Kambodžu. Turistička viza se ishodi online putem sljedeće poveznice https://www.evisa.gov.kh/ te se odobrava u roku od otprilike 3 dana. Prilikom aplikacije za vizu potrebno je pripremiti 1 digitalnu osobnu fotografiju (.jpg, .jpeg,. gif format) te digitalnu kopiju putovnice (.jpg, .jpeg,. gif format). Uz to je potrebno priložiti potvrdu rezervacije smještaja u Kambodži (.jpg, .png ili .pdf fortmat). Trošak vize iznosi 36 USD.

 

Mogućnost posredovanja organizatora putovanja za ishođenje viza za Vijetnam i Kambodžu uz naknadu od 50 € (376,73 kn) po osobi.

Napomene:

- Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u Vijetnamu i Kambodži i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

- Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje

- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

- Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.

- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija prije i tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

DOPLAte i popusti:
 • doplata za jednokrevetnu sobu 399 €
 • obavezna doplata za napojnice vodiču i vozaču 50 USD (plaćanje na licu mjesta)
organizator putovanja:

TA Palma d.o.o.